Sven-Ingvars drar på Sverigeturné – med sonen som ersätter Sven-Erik

”Länge Leve Sven-Ingvars” heter drömturnén som drar igång våren 2018. Men i avsaknad av Sven-Erik Magnusson måste någon annan axla rollen som sångare, och vem passar bättre än hans egna son?

I vår drar Sven-Ingvars på en efterlängtad Sverigeturné för att framföra sina storslagna hits. Men då sångaren Sven-Erik Magnusson gick bort i våras så får bandet ta hjälp av hans avbild – sonen Oscar Magnusson.

Erik Simander / TT

 

”Tack för allt pappa”

Sven-Ingvars kommer att spela från norr till söder, på totalt elva orter i Sverige, bland annat Karlstad och Stockholm. Att axla rollen som sångare i det älskade bandet ser Oscar Magnusson som ett privilegium.
– Jag ser det, lite avdramatiserat, som att jag flyttar närmare mitten av scenen och att jag kan göra något fint, relevant och bra av det och samtidigt få säga ett slags ‘tack för allt pappa’. Jag kan, vill eller ska inte försöka fylla hans skor, möjligen kärleksfullt följa hans steg”, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Lars Pehrson/Svd/TT

Vad härligt att hans son kliver in så att Sven-Ingvars kan leva kvar. Dela gärna om du också gillar Sven-Ingvars låtar och vill hylla Sven-Erik Magnusson.