Få gör den som Elton John – titta nu när svenska doldisen snuddar vi hans storhet

År 1995 var fredagarna på TV4 rena himmelriket om man gillar grymma tolkningar av kända artister.

Den här finalfredagen var Jonseredshallen smockfull av talanger och trots att Daniel Lindforss inte vann tävlingen var det många som häpnade över 15-åringens känsla för detaljer.

Se videon när han förvandlas till sin idol Elton John.

Youtube

Aldrig tidigare har väl lilla Partille kommun varit lika celebert befolkat som den där fredagskvällen i mitten av 90-talet.

I kulisserna på Jonseredshallen smög världsstjärnor som Axl Rose, Annie Lennox, Elvis och Joey Tempest runt och väntade på sin tur att underhålla.

Det handlar såklart om tv-klassikern Sikta mot stjärnorna. En riktig höjdpunkt som sändes på TV4 mellan 1994 och 2002.

Trots att den då 15-åriga Daniel Lindforss inte vann (Henrik Åbergs Elvis-tolkning var vassast för dagen tyckte tittarna) så lyckades ynglingen charma många med sin version av låten Circle of Life.

Med Elton Johns signaturkostym i rött visar Daniel att han inte bara pluggat in de rätta movesen utan också ligger ganska nära Elton Johns röst. En inte helt lätt uppgift för en 15-åring att mäkta med.

Ingela ”Pling” Forsman hyllade även Umeåsonen under första deltävlingen.

– Det är en prestation att härma Elton så likt, du som bara är 15 år, säger hon om tävlingens yngste deltagare.

Se hur Daniel Lindforss förvandlas från en enkel tonåring till sin stora idol – och se alla andra framträdanden från programmet.

Så bra! Dela vidare om du också älskar Elton John och tycker att fler borde få uppleva Daniel Lindforss fina tolkning av låten.