Svenskt dansband i otäck trafikolycka – fördes sjukhus

Dansbandet Date var med i en olycka till följd av det hala väglaget som uppstått efter natten och morgonens snöväder, rapporterar Aftonbladet.

Deras turnébuss blev fastklämd efter en olycka på fredagsmorgonen på E18 utanför Hallstahammar, och en långtradare körde sedan in turnébussen bakifrån.

Dansbandet Date, som varit med i Melodifestivalen tre gånger, föll offer för det osäkra väglaget i Västmanland under snövädret. 

Vid 04-tiden på fredagsmorgonen tvingades deras turnébuss att bromsa när en annan buss välte framför dem – och en långtradare körde sedan in i turnébussen.

– Det kom en långtradare i full fart och körde in i oss bakifrån. Vi låg och sov och det blev en jädra smäll. Fönsterrutan krossades, bord, stolar, gitarrcase och koppar flög, det blev ett slagfält. Bussen är ju totalt skrot, säger Peter Hecktor, trumslagare i bandet, till Aftonbladet.

Vi har haft änglavakt! 🙏🏻 Tidigt imorse var vi med om en allvarlig trafikolycka där vi blev påkörda bakifrån på väg till…

Posted by Bandet Date on Thursday, November 28, 2019

Hela bandet fördes till sjukhus och har därifrån publicerat en bild på sin Facebook-sida. De konstaterar att de haft änglavakt.

Värst drabbad blev busschauffören ”Gugge”, som klämdes fast. Räddningstjänsten klippte upp hytten för att få loss föraren, skriver Aftonbladet.

Nu kör vi igång på Cinderella med fina fina PH:s! ❤️

Posted by Bandet Date on Sunday, October 27, 2019
Dansbandet Date. Källa: Facebook

– De har röntgat honom och han är okej. Men han kommer väl bli kvar på sjukhuset några dagar, säger Peter Hecktor.

Bandet, som har ett hundratal spelningar per år och brukar åka mellan 7 000 och 10 000 mil per år i sin turnébuss, har ställt in helgens spelningar.

– Vi tar en dag i taget, säger Peter Hecktor.

Vi sänder varma tankar till dansbandet Date och hoppas att de trots omständigheterna mår bra. Dela gärna inlägget om du vill sprida informationen vidare!