Sveriges musikelit samlar in pengar till flyktingarna.

Den pågående flyktingkatastrofen är något som berör väldigt många människor. För att hjälpa människor som flyr från krigshärdar för att nå ett bättre liv i Europa startas dagligen initiativ av såväl privatpersoner som företag och organisationer. Nu har även Sveriges nöjeselit bestämt sig för att göra vad dom kan för att hjälpa.

Under parollen ”Hela Sverige skramlar – en konsert till förmån för människor på flykt” samlas ungefär 40 artister och komiker för att hjälpa, skriver Aftonbladet.

Den 29:e september deltar flera av Sveriges mest kända artister vid en konsert i Globen. Bland de medverkande finns bland annat Carola, Lars Winnerbäck, Lena Philipsson, Miss Li, Tomas Ledin, Petter, Lisa Nilsson, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

– Det är för mig en självklarhet att ge av min tid och sång till flyktinghjälpen. Mitt hjärta blöder för alla de drabbade och jag kan inte sitta still i nödsituationer. Jag vill på ett handlingskraftigt sätt vara med och bidra med min röst och mitt hjärta så långt det är möjligt, säger Carola till Nöjesbladet.

Artisterna ställer upp och uppträder gratis och biljettintäkterna ska gå till FN:s flyktingorgan UNHCR. Biljettpriset uppges ligga på 195 kronor.

Bakom arrangemanget står bokningsbolagen Live Nation, Luger, United Stage, Lifeline och Blixten & Co. Biljetterna till galan släpps på tisdag den 15:e september.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna