Syskon från Skottland skrinnar ut på isen – när musiken startar tror ingen sina ögon

De flesta av oss är väl överens om att det fascinerande att se konståkare uppträda.

Men de som såg Kerr-syskonens rutin i Världsmästerskapen i Göteborg i konståkning anser att paret tog sporten till en ny nivå.

Även om de framförde sitt otroliga nummer för 14 år sedan är deras rutin oförglömlig. Nästan två miljoner människor har sett deras nummer på YouTube.

Sinead Kerr och hennes bror John slog sig ihop år 2000 och vann flertalet europeiska medaljer för sina prestationer, men det är framför allt en som står ut.

Syskonen Kerr
Foto: YouTube

Stor framgång i EM

Kerr-syskonen blev de första konståkarna från Skottland att vinna en brittisk titel. De blev också de första konståkarna från Storbritannien som vunnit en medalj i Europeiska mästerskapen sedan 1994.

Duon, som inte längre tävlar tillsammans, har också nått framgångar utanför isen. Sinead arbetar som modell och skådespelerska och den yngre brodern John har nått framgång som singelkonståkare.

De var de första brittiska isdansarna som nådde topp tio i EM sen Jayne Torvill och Christopher Dean.

De arbetade ihop med Christopher Dean under 2007 och 2008, året de framförde sitt häpnadsväckande nummer.

Foto: YouTube

Hyllade sitt skotska ursprung

Med avstamp i sitt skotska ursprung kombinerade de traditionell musik med en av de mest berömda skotska låtarna, ”Auld Lang Syne”, som framförallt sjungs av festande människor för att välkomna det nya året.

Klädda i traditionella skotska kläder, försökte superstjärnorna till syskonen sig på rörelser som tycktes trotsa gravitationen, utan att sätta en enda skridsko fel och med ett ständigt leende på läpparna.

– Vi ville ha rött för att stå ut på isen och något lätt nog för att inte tynga ner dräkterna…En hel kilt är 10 meters material, berättade Sinead senare i en intervju.

En fröjd att se

Duon uppträdde till publikens jubel med så mycket självförtroende. Det var en absolut fröjd att se. De avslutade numret med skotsk höglandsdans, på ett sätt som ingen kan glömma.

Syskonen Kerr
Foto: YouTube

Vid ett tillfälle hänger Sinead upp och ned och håller Johns ben i sin hand. Snurrandet är tillräckligt för att göra oss alla yra genom att titta på dem. De rör sig också perfekt till musiken trots den konstanta förändringen i tempot.

Båda två började som singelåkare men efter att se dem tillsammans är det tydligt att de fattade rätt beslut med att slå sig ihop.

Sinead och John slutade på en andraplats med sitt bidrag, en av många medaljer som dessa två orädda syskon vann för genom sin otroliga underhållning och talang på isen under sina karriärer.

Se deras otroliga prestation i videon nedan:

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);