Tårar på Liseberg när Lotta ändrade i manus, för att hylla Michael Nyqvist

Det har nu gått cirka en vecka sedan skådespelaren Mikael Nyqvist gick bort i lungcancer, men han lämnade oss inte utan ett stort avtryck. Under måndagens program av Lotta på Liseberg valde man att ändra i det sedan länge planerade manuset, detta för att hylla Michael med en sång som rörde tusentals till tårar. 

– Vi ska sjunga en sång som vi alla har tagit till våra hjärtan, precis som vi gjorde med Michael, sa Lotta Engberg under måndagens avsnitt av Lotta på Liseberg. Istället för att sjunga Carolas ”Främling” som det stått i manus, så framfördes ”Garbriellas sång”, som förknippas med filmen ”Så som i himmelen” där Michael Nyqvist har huvudrollen. 

– Jag ska faktiskt säga precis som det är. Här hade jag nämligen tänkt att vi allihopa skulle sjunga allsång till Carolas ”Främling”. Men det ska vi inte alls göra. Jag tänkte nämligen så här att vi tillsammans ska ta och hylla den underbara skådespelaren Michael Nyqvist, säger Lotta Engberg i programmet som sändes på TV4.

Som svar fick hon stående ovationer och hurrarop, och när sången framfördes var det inte ett öga som var torrt. 

Foto: Wikimedia Commons

Se hela avsnittet här.

Vilken fin gest för att hylla den älskade skådespelaren Michael Nyqvist. Dela gärna för att hylla honom du också, vila i frid Michael.