Ted Gärdestads liv blir film – titta så lik skådespelaren är honom i huvudrollen

Ted Gärdestads liv ska bli film. 

Nu drar inspelningarna i gång med skådespelaren Adam Pålsson i huvudrollen som den svenske musiklegendaren. 

Samtidigt släpps den första pressbilden från filmen – titta bara här nere! 

© Youtube

Han har gett oss så många klassiker! Satellit, Sol vind och vatten, Jag ska fånga en ängel…

När Ted Gärdestad gick bort, blott 41 år gammal, sommaren 1997 sörjde ett helt land en popikon som berört generationer svenskar. På 70-talet drabbades hela landet av Ted-feber. Låttexterna, glädjen och unika talangen på scenen gjorde Ted till landets första tonårsidol. 

För tre år sen släpptes hyllningsalbumet För kärlekens skull – Svenska artister hyllar Ted Gärdestad. Där tolkades hans låtar av olika artister. 

Nu startar inspelningarna av filmen om artistens liv. Den använder också den klassiska låttiteln och heter ”Ted – För kärlekens skull”. Filmen regisseras av Hannes Holm och nu har första fotot för filmen släppts. 

ted
© Ola Kjelbye / pressmeddelande

Där syns skådespelaren Adam Pålsson (Bron, Torka aldrig tårar utan handskar mm) i huvudrollen som Ted. 

Och visst är likheten med artisten slående! 

– Det är en ynnest att få regissera denna hyllning till Ted. Det är en historia med så många bottnar som verkligen drabbar, både genom all underbar musik och genom Teds orubbliga inställning till kärleken, säger regissören Hannes Holm i ett pressmeddelande.

Inspelningarna sker i Västra Götalandsregionen och Stockholm, uppger Moviezine. Filmen beräknas få premiär någon gång under 2017. 

Det här kan bara bli magiskt! 

Vi avslutar med den här fina klassikern. 

Ted Gärdestad – evigt saknad av så många! Nu ser vi fram emot filmen om hans liv och all fantastisk musik. Dela gärna om du blev glad av den här nyheten.