Tummen upp till äldreboendet som bjuder pensionärerna på en höjdarkväll!

Föreställ dig att du i hela ditt vuxna liv har varit omgiven av släkt, vänner och familj – men så, en dag, blir du plötsligt placerad på ett äldreboende. Nära anhöriga finns inte längre alltid där, det blir ensamt och det kan kännas som att man bara sitter av sin tid.

Det är lika sorgligt som skrämmande, men många gånger också den tragiska verkligheten. Därför är det så himla viktigt att vi försöker göra vårt yttersta för att ge våra äldre en meningsfull vardag – och just därför blir jag också så glad av att se det här klippet.

För på ”Our Lady’s Hospice & Care Service” i Dublin, Irland, där gör personalen allt i sin makt för att glädja pensionärerna. Och de gör det med… musik!

I videon nedan kan vi se hur lunchrummet på äldreboendet sakta men säkert förvandlas till ett böljande dansgolv. Till tonerna av Los del Ríos klassiker ”Macarena” släpper alla, och då menar jag verkligen alla, loss och sätter fart på kropparna – titta till exempel på den underbara, äldre kvinnan till höger!

Det är så härligt att se vad musik gör för oss människor och det gör mig så varm i hjärtat att se hur de äldre stormtrivs. Så här borde alla äldreboenden ha det!

Danspartyt börjar ungefär 30 sekunder in i klippet.

Dela vidare om du tycker att alla äldreboenden borde göra så här!