Whitney Houston tar upp sin mamma på scen – duetten går rakt in i hjärtat

Detta magiska klipp är musikhistoria. Balladdrottningen Whitney Houston möts i en duett med sin mamma Cissy Houston. Att höra två av vår tids största röster på en och samma scen är storslagen, men inte det största. Den starka kärleken mellan mor och dotter tar över till tonerna av musikalklassikern och gåshudsmaskinen I Know Him So Well.

Det var Whitneys mamma Cissy som fick henne att börja sjunga från första början. Hon var en mycket skicklig gospelsångerska som tidigt lärde Whitney allt hon kunde. Redan vid elva års ålder uppträdde Whitney som solosångerska i gosspelkören vid New Hope Baptist-kyrkan i Newark. Efter det dröjde det inte många år innan hennes karriär tog fart på riktigt.  

Men i denna solskenshistoria finns också en del mörker. Det är ingen hemlighet att Whitneys enorma kändisskap förde med sig allvarliga problem. Hon levde länge under enorm press och med stora beroendebesvär. Men när Whitney står på scen med sin mamma blir hon elva år igen. Deras ögon glittrar ikapp och man får en känsla av att dem är kvar i den lilla kyrkan i Newark. Vare sig man tror på gud eller inte tar dessa gosspeldrottningar oss lite närmre himmelen.

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna