12 tekniker som hjälper dig överleva en kamp på liv och död med djur

Hajar

Den goda nyheten är att det finns 150 olika typer av hajar på våra hav, men endast 20 av dem kan få för sig att attackera en människa. De flesta hajar ser oss inte som mat, den dåliga nyheten är att om en haj blir intresserad av dig, är det mycket svårt att komma ifrån det.

Björn

Statistik visar att björnar angriper människor väldigt sällan, de flesta möten mellan björn och människa går lugnt till. Men i Sverige sker det ändå attacker varje år, enligt Skandinaviska björnprojektet.

Känguru

Kängurus attackerar endast om du invaderar deras territorium. I detta fall kommer djuret att känna sig hotad, för att undvika konflikt, testa följande steg:

Lejon

Om du någonsin möter ett lejon, titta in i djurets ögon. Vänd inte ryggen till, titta inte bort – ett avbrott i ögonkontakten kommer att ge lejonet tid en chans attackera.

Ormar

Majoriteten av alla ormar är inte farliga och giftiga.  Cirka 80 procent av alla ormbett sker när folk försöker att fånga dem, så slutar vi med det är vi en bra bit på vägen.

Elefanter

Elefanter är smarta, sociala och vänliga djur. Ändå attackerar de ibland människor, särskilt honor om de känner att deras ungar är i fara.

Bin

Bin kommer att skydda sin bikupa till varje pris och kan ibland sticka dig även om du bara råkar gå förbi.

Flodhästar

Flodhästar kan verka snälla och trevliga – men faktum är att de dödar fler människor än krokodiler. Trots sin vikt kan flodhästar komma upp i hastigheter kring 30 km/h. Dessutom är det lätt att göra dem arga.

Tjurar

Tjurar reagerar på rörelser och inte röd färg, som många kanske tror.

Manet

Att bli stucken eller bränd av en manet kan ge en långvarig och tråkig smärta. Du kan följa ett klassiskt husmorstips och kissa på det brända området. Men det är en myt.

Krokodiler/Alligatorer

Kraften i käkarna på dessa djur är en av de starkaste på planeten. Om du fastnar i gapet på en alligator eller en krokodil, kommer det inte att bli lätt att frigöra dig.

Gorillor

Gorillor är kungen av djungeln och det finns en anledning till det. De är verkliga ledare som skyddar sina familjer och revir. Men de kommer inte att attackera dig om du respekterar dem.

 Dela gärna vidare denna lista, allt som kan hända är att du hjälper till att rädda någons liv i framtiden 🙂

Exit mobile version