Besättningen trodde inte sina ögon när de fick uppleva födelsen av en ö mitt ute på havet.

Gång på gång förbluffas vi över vad naturen verkligen kan åstadkomma – och det finns inget häftigare än när man själv kan ta del av en show konstruerad av vår otroliga omgivning. Men bland allt som naturen har bjudit upp till så är detta något alldeles speciellt. Besättningen på båten ”Maiken” trodde då inte sina ögon när de seglade runt i Stilla havet och möttes av vad som tycktes vara en flytande sandstrand…  

”Vi tänker inte på det dagligen, men vår jord förändras fortfarande hela tiden. Det händer så långsamt att vi inte riktigt kan uppfatta det. Men då och då påskyndas saker… en hel del”.

Så inleder en Imgur-användare den fascinerande historien som besättningen på ”Maiken” fick uppleva när de seglade över Stilla havet.

Efter att ha varit omgivna av vatten och åter vatten blev besättningen nämligen rätt så förvånade när de på avstånd fick syn på en konstig skugga.

nyo1

När de kom närmare noterade de att en väldig massa pimpsten flöt runt i vattnet…

nyo2

… och det såg ut som att det hade bildats en strand – mitt ute på havet!

nyo5

nyo4

nyo3

Besättningen bestämde sig för att åka igenom täcket av tjock pimpsten som flöt omkring på vattenytan – förundrade över vad som kunde ha hänt.

nyo6

Men ”stranden” av pimpsten blev bara större och större i takt med att de försökte passera – och oron hos besättningen växte.

nyo7

När de väl hade kommit bort från den konstgjorda stranden hördes ett svagt mullrande, varpå hela besättningen vände sig om. Bakom dem kokade vattnet från ytan – och det visade sig att pimpstenen kom från en undervattensvulkan som nyss hade fått ett utbrott.

nyo8

När röken hade skingrats trodde besättningen inte sina ögon. Där fanns nämligen land – eftersom en helt ny ö hade fötts, rakt framför ögonen på de häpna människorna!

nyo10

nyo9

Bildkälla: Imgur

Det här var verkligen häftigt och jag slutar aldrig fascineras över vad naturen kan åstadkomma. Samtidigt var det verkligen tur att besättningen seglade undan så de klarade sig oskadda! Om du också tycker att detta var häftigt får du gärna dela vidare till dina vänner, så att de också kan ta del av historien om den nya ön.

Och du, gilla gärna Newsner Häftigt för att få fler spännande artiklar i ditt flöde utan något krångel.