Bilderna från den övergivna kinesiska fiskebyn får hela världen att förbluffas.

Ingen vet när eller varför den här lilla fiskebyn övergavs. I flera årtionden var den kinesiska ön en plats där livet frodades och där byarna ploppade upp som små svampar. Människor växte upp här och levde på det moder jord hade att erbjuda, de allra flesta var fiskare. Men så hände något. Fiskarna lämnade sina hus och flyttade till fastlandet istället. Det var inte förrän några fotografer började intressera sig för den spöklika staden Goqui som världen fick upp ögonen för Shengshi-öarna vid Yangtzeflodens mynning i Kina. Bilderna från ön, nu helt uppslukad av naturen, är verkligen förbluffande.

På avstånd ser denna lilla fiskebyn Goqui ut som en vanlig stad, om än vacker där den ligger bland de gröna kullarna. Men titta närmare, och du kommer att se det är något som inte riktigt stämmer…

shutterstock_313362284

Shengsiskärgården i Gula havet strax utanför Shanghai innhåller över 400 öar. Runt 20 stycken är beboeliga, men många har också övergetts. Goqui var en gång hem för tusentals fiskare och deras familjer.

lalla

Men i takt med att alla bybor flyttade och lämnade sina bostäder orörda, har husen blivit helt uppslukad av grönskan.

lecce1

Vinstockar klättrar upp för stenmurar, fönster och dörrar genomborras av en grön djungel. Här har tiden verkligen stått stilla!

granska1

Ingen vet säkert varför byn övergavs av dess invånare. En teori går ut på att fiskarna flyttade eftersom det industriella fisket tog över. Det blev helt enkelt inte lönsamt att stanna kvar på Goqui.

goqui1

Visst är det aning sorgligt kanske – men också bedövande vackert.

bedde

Vissa anser att denna övergivna by enbart är vacker, medan andra tycker att den är lite obehaglig och skrämmande.

milan

Kanske för att byn fungerar som en påminnelse om hur världen kommer att se ut långt efter att vi är borta?

Skarmavbild 2016-02-17 kl. 16.01.02

Tycker du denna övergivna by är vacker, eller obehaglig?

rosso1

Fast är verkligen byn verkligen helt folktom? Det verkar som någon röjt i ett av de gamla husen…

kanske

Jag kan titta på dessa bilder i timmar. Tänk om man ändå kunde få åka dit någon gång? Så jäkla läckert!

green

Medan vissa öar i skärgården är populära turistmål, har Goqui fått stå i princip orörd. Och jag hoppas nästan att det förblir så…

gow1

Visst är naturen magisk när den tillåts att härska fritt? Dela gärna med dig av detta fantastiska ställe med dina vänner, så att alla får en chans att uppleva denna övergivna bys storslagna öde!