Paret flydde hetsen och byggde en flytande by. Nu förundras världen av deras ekosamhälle.

De flesta, åtminsonte jag, har säkert drömt om att bara sticka från vardagen och leva av naturen. Catherine King och Wayne Adams byggde sitt eget flytande hem och gjorde precis det. Fantastiskt häftigt tycker jag!

Efter kusten vid Vancouver Island British Columbia flyter det här fortet, som började byggas efter en storm, för att ägarna ville leva av naturen i en hållbar livsstil.

1-OvanifranLangre

Det är Wayne Adams 66, och Catherine King 59, som byggde sitt flytande hem tillsammans år 1992 där de har odlat och fiskat sin egen mat sedan dess. Hemmet ”utanför systemet” växer ständigt och består bland annat av fem växthus, en galleria och studio.

3-dubbel

2-OvanifranNara

Vatten får de från regn och närliggande vattenfall. Tidigare fick de all sin ström från solpaneler som tyvärr nyligen gick sönder vilket innebar att de nu måste använda en generator.

4-Vatten

Maten kommer från ett halvt hektar av odlingsområde.

5-odling

Allting började med en storm som rev ner ett gäng träd.

6-storm

Givetvis har man en fyr för gäster.

7-fyr

Catherine Adams, 59, är en musiker, dansare, författare och målare.

8-Dansare

På sommaren kommer besökare från närliggande Torino.

9-OdlingBesok

Det flytande hemmet består nu av 12 plattformar.

10-ovanifranNara

När de inte arbetar med sin hållbara livsstil är det ändå fullt upp. Under sommaren får de besökare från närliggande Tofino som vill uppleva hur det är att leva av naturen och sina egna krafter. Dessutom är Wayne en träsnidare och Catherine målar, dansar, skriver och skapar musik – vilket syns tydligt då man ser hur vackert de fått till allting.

För mer info besök deras hemsida på browningpass.com

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna