Görans makalösa bilder på norrskenet blir nu svenska frimärken.

Fotografen Göran Strand har en förträfflig förmåga: att fota himlen i sina mest förtjusande skepnader. Nu har belöningen för det hårda arbetet kommit. Fem av Görans fotografier på vackra norrsken i Jämtland ska nämligen ges ut som internationella frimärken.

Det var Rymdstyrelsen som tipsade PostNord om fotografen Göran Strand när de ville ge ut frimärken med tema norrsken. Efter urvalsarbete och formgivning är nyheten nu offentlig: Göran Strands vackra norrskensbilder kommer bli förevigade och ihågkomna som frimärken för en lång tid framöver.

– Jag känner mig otroligt stolt och hedrad över att Posten har valt just mina bilder till frimärkena. De är riktigt fina och det ska bli roligt när de kommer ut i handeln, säger han i ett pressmeddelande enligt Länstidningen Östersund.

På sin Facebook har Göran Strand visat upp ett av de fem frimärken som kommer att släppas i slutet av året, en bild som är tagen på Frösön.

Titta bara vad vackert:

Bildkälla: Fotograf Göran Strand (Facebook)

frimarke

De övriga fyra frimärkena blir offentliga först i samband med att de kommer ut i handeln i november 2016.

Jag tycker det är helt rätt att låta Görans foton bli till frimärken och jag är övertygad om att detta blir vackert att pryda breven med framöver. Tycker du också att detta var en häftig nyhet? Gilla gärna Newsner Häftigt för att få fler liknande artiklar i ditt flöde.