Här är märkliga skogsfenomenet som fascinerar miljoner över hela världen.

För de flesta människor är skogen inte den mest välkomnande av miljöer. Ibland är det rent kusligt att gå igenom en mörk skog, inte minst på hösten. Och för er som är lättskrämda hade nog hjärtat fastnat i halsgropen om ni tog en nattlig promenad i denna kanadensiska skog.

Det var när Brian Nuttall var ute och gick i skogen som han fick syn på detta märkliga fenomen. Han tog genast upp sin telefon filmade något som han aldrig tidigare sett förut. Efter att ha lagt upp videon på Youtube nådde den snart 3 miljoner visningar och jag kan verkligen förstå varför… 

Vad är det egentligen som döljer sig där under mossan?

Visst ser det lite märkligt och läskigt ut när jorden ”andas”? Förr i tiden hade man säkert trott att det låg en jätte och vilade under marken, men förklaringen är ganska simpel.

Orsaken till den kusliga effekten sägs vara rötter som lossnat från träden och spridit sig ut över skogen. Enligt CBC News är dessa rotsystem inte lika tätt lindade som de normalt brukar vara, vilket får vinden som passerar genom dem att tvinga fram en gungning, som i sin tur får marken att se ut som den andas.

Vill du har fler Natur-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.