Kungens farväl till Magnus Härenstam, i dag begravdes folkkäre skådespelaren.

I dag samlades familj och vänner för att ta farväl av den folkkäre skådespelaren Magnus Härenstam. Även kungen och drottningen var på plats vid Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm för att hedra sin väns minne, skriver Aftonbladet.

Det var fullsatt på Hedvig Eleonora kyrka i dag vid Magnus Härenstams begravning. Vänner och familj samlades för att ta ett sista farväl och stora delar av nöjessverige fanns på plats för att hedra den folkkäre skådespelaren. Även kungen och drottningen var där.
– Kungen och drottningen tycker det är tråkigt när en nära vän går bort. Han har betytt mycket för hela svenska folket. säger Margareta Thorgren, pressansvarig för hovet, till Expressen.

Vännerna Claes af Geijerstam och Claes Elfsberg var på plats tidigt i kyrkan för att sätta upp ordensbaner.
– Mitt bästa minne är hans ögon. Hur han än mådde var ögonen glada, säger Claes af Geijerstam om vännen, enligt Aftonbladet.

Efter begravningen skulle en minnesstund för familjen och de närmsta vännerna hållas på Operaterrasen, uppger Aftonbladet.

I Härenstams dödsannons, som familjen delade via Facebook tidigare i sommar stod det: ”Min innerligt älskade, älskade man. Vår älskade pappa, morfar, bror, svärson, svåger. Tack för all din kärlek. Bara vi håller ihop”.

Här anländer kungen och drottningen till begravningen.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.