När jag zoomar ut och ser vad han skapat med sin gräsklippare blir jag bara så imponerad.

Att ha en talang och kunna skapa otroliga mästerverk på en målarduk är få förunnat. Jag är exempelvis helt hopplös när de kommer till att måla och skapa något, ofta blir det bara några streck och en massa kludd. Jag vet inte hur duktig den här killen är på själva målandet, men han har i alla fall en helt otrolig talang för att återskapa andra konstnärers skapelser – i jätteformat.

Mannen heter Stan Herd och han är landskapsarkitekt. Och han har en något ovanlig hobby. Han gillar nämligen att återskapa kända konstnärers verk i gigantiska format. Men i stället för en canvasduk använder han naturen som sin målarduk.

Bildkälla: Vimeo

Hans senaste skapelse är en variant av Vincent vann Goghs ”Olivträd”. Genom att använda olika längder på gräset och olika växter kan han skapa variationer som gör att ett fält långsamt förvandlas till en gigantisk kopia av originaltavlan.

Bildkälla: Vimeo

Genom att först dela in målningen i ett rutnät skapar Stan och hans team en bra förutsättning för att sätta igång med det riktiga arbetet – grävandet.

Bildkälla: Vimeo

Det krävs såväl hårt arbete som en otrolig noggrannhet för att lyckas skapa dessa enorma konstverk. Men Stan vet hur man ska göra. Han har sysslat med det här ända sedan 1981.

Bildkälla: Vimeo

Tavlorna ses absolut bäst ifrån luften och det är därför ganska logiskt att hans skapelse finns i närheten av en flygplats i Minneapolis, USA. Men även om hans naturversion av ”Olivträd” är imponerande, är det inte hans största kreation. En gång gjorde han en kopia av en tavla som uppstod hela 160 tunnland!

Bildkälla: Vimeo

Här kan du se en video hur det går till när Stan skapar dessa jättetavlor:

Jag ville verkligen dela Stans otroliga jobb med att skapa denna jättetavla med er och om du vill att dina vänner också ska få se hans häftiga skapelse får du gärna dela det här vidare!

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna