Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Niklas klockrena idé på Facebook kan stoppa matsvinnet.

Idag slängs det 622 000 ton ätbar mat, vilket motsvarar cirka 65 kilo per person och år. Matsvinnet är ett gigantiskt problem som vi måste göra någonting åt. I Frankrike har det införts en lag som förbjuder livsmedelsbutiker att kasta ätbar mat, och här i Sverige har Stockholms Stadsmission öppnat en matbutik för fattiga personer.

Nu har också privatpersoner börjat engagera sig på sociala medier. 28-årige Niklas Krig från Malmö är trött på att vi inte gör någonting åt problemet. Så han startade en grupp på Facebook. På två veckor har tusentals engagerat sig och liknande grupper har startats för både Stockholm och Göteborg.

Den grupp som Niklas startade på Facebook heter Mat Bortskänkes. I gruppen kan vem som helst skriva ett inlägg och informera om de har mat över som de vill skänka bort. Då kan en person som är intresserad komma överens med personen som vill skänka bort mat. Allt ifrån förskolor till privatpersoner har skänkt mat genom gruppen och mängder av mat har inte behövts kastas bort tack vare Niklas idé.

– Huvudsyftet är att belysa matsvinnsproblemet. Alla vill inte rota i soptunnor efter käk, det känns sjukt att det är ett problem överhuvudtaget, säger Niklas till Metro och fortsätter:
– Gruppen är till för alla och ska hjälpa alla som behöver det.

Bildkälla: Facebook.

Jag tycker att det här är en briljant idé som kan hjälpa oss en liten bit på vägen mot ett bättre samhälle! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Om du håller med är det bara att dela vidare den här artikeln på knappen nedanför.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

 

Läs mer om...