Ungdomar välte parkeringsvaktens bil.

Många har åsikter om parkeringsvakter, men brukar hålla åsikterna för sig själva. Parkeringsvakter är liksom alla andra människor som bara gör sitt jobb. Men i Fittja söder om Stockholm råkade en parkeringsvakt nyligen ut för ett busstreck som gick över styr.

Det var i måndags eftermiddag som en parkeringsvakt i Fittja blev rejält förvånad av vad han fick se.

Han kontrollerade felparkerade bilar i Fittja centrum vid 15-tiden när han fick syn på ett gäng ungdomar. De var fem-sex stycken och tog tag i hans bil – och välte den. Det skriver Mitt i Botkyrka Salem.

bild1

Varför ungdomarna gjorde som de gjorde är oklart.

– Det verkar ha rört sig om ett gäng ungdomar som vält bilen i ett obevakat ögonblick. Som jag förstår det var det ett litet busstreck från deras sida, säger Svante Intveld, vd på parkeringsbolaget P-service, till Aftonbladet.se.

Parkeringsvakten ska ha blivit väldigt chockad. Och tilltaget blev dyrt för parkeringsbolaget, skriver Aftonbladet.se.

– Det är inte helt enkelt att välta tillbaka en bil själv så vi fick skicka dit personer att hjälpa vakten. Och när bärgaren sedan kom sa han att det var så pass stora skador på bilen att den nog inte kommer att gå att använda igen, säger Svante Intveld till tidningen.

Händelsen är polisanmäld.

Flera personer såg den omkullvräkta bilen på parkeringen och tog bilder på den. En av dem var Sofi Gregersdotter som la upp denna bild på sitt Instagramkonto.

Ett foto publicerat av @gregersdotter Maj 2, 2016 kl. 6:57 PDT