1 år efter Adam Alsings död – hustrun Anettes gripande ord om sorgen: ”Saknar dig”

Det har gått ett år sedan Adam Alsing lämnade jordelivet.

Nu talar hustrun Anette Alsing ut om sorgen efter sin älskade make.

”Jag saknar dig”, skriver hon i ett öppet brev på stiftelsen Adams minnes hemsida.

Den 15 april 2020 kom det tragiska beskedet. Adam Alsing var död, 51 år gammal, efter att ha kämpat i sviterna av coronaviruset.

”Det är med stor sorg och enorm saknad vi tvingas meddela att vår älskade Adam inte längre finns med oss. Efter ett par veckors kamp mot covid-19 avled Adam under onsdagen”, sade Adam Alsings anhöriga i ett uttalande efter dödsfallet.

Sorgebeskedet kom som en chock för många – och kondoleanserna till den populäre programledaren och radioprataren strömmade in från alla håll och kanter.

adam alsing
Foto: Henrik Montgomery / TT

Anette Alsing om sorgen efter maken

I dag har det gått exakt ett år sedan Adam Alsing somnade in. Smärtan och sorgen är fortfarande stor, tomheten ekar alltjämt efter en älskad make, far, bror, son, vän och kollega.

Nu väljer hustrun Anette Alsing också att tala ut om sorgen och saknaden. I ett öppet brev på stiftelsen Adams minnes hemsida berättar hon om ett år som vänt hela livet uppochned.

”Ett år är ibland som en evighet. Så har det här året varit för mig. Adam blev 51 år. Vi hade en stor del av vårt gemensamma liv framför oss. För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den”, skriver Anette Alsing i brevet.

Hon fortsätter:

”Det som gör mest ont är att Adam inte var färdig med livet. Inte alls! Han hade så många idéer och tankar vad han mer ville göra eller testa. Våra barn är i ett skede i livet där de ska skapa sin framtid med jobb och familj.”

adam alsing, anette alsing
Adam och Anette Alsing. Foto: Janerik Henriksson / TT

Uppmaningen till allmänheten

Med saknaden efter Adam ekandes i hjärtat, ett av många liv som rycktes bort i covid-19, kan Anette inte förstå hur folk inte ser allvaret i coronaviruset. Hon funderar kring om folk kanske inte orkar lyssna längre, om folk tror att det bara händer andra än en själv.

”Men tro mig, vi är så många som drabbats av viruset på värsta tänkbara sätt. Mist en nära familjemedlem, en vän eller kanske har någon nära, som har fått långtidscovid och som inte vet när eller om man blir frisk någonsin igen. Vi är många, vilkas liv aldrig blir som vanligt igen!”

Hon vet inte hur världen kommer att se ut utan Adam och alla andra som har lämnat jordelivet under det senaste året. Men en sak är säker – vi måste fortsätta följa restriktionerna och göra allt vi kan för att minska smittspridningen.

”Vi är så nära nu och vi får inte ge upp och börja leva som vanligt. Risken är för stor och utgången för hemsk”, skriver Anette Alsing i brevet.

Min älskade pappa, så stolt jag är över dig. Saknar dig enormt ❤️

Posted by Sebastian Alsing on Thursday, April 16, 2020

”Saknar dig”

Sist men inte minst lämnar Anette Alsing därför en uppmaning till svenska folket – och en sista hälsning till sin älskade make.

”Fortsätt att lyssna på de restriktioner som ges. Ni vill inte vara med om det som jag varit med om. Att mista sin make, bästa vän, älskade, den bästa pappan man kan tänka sig”, skriver Anette Alsing och fortsätter:

”Adam – du sa alltid att vi var ett bra team! Det var vi, det bästa!
Jag saknar dig.”

Här kan du läsa brevet i sin helhet.

Vila i frid, Adam. Våra tankar går till familj och anhöriga.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required