Så här ser Kalle Moraeus ut i dag – 1 år efter Biggest loser VIP: ”Jag är oerhört tacksam”

.

Kalle Moraeus har rasat i vikt sedan deltagandet i ”Biggest Loser VIP”. 

Nu berättar den folkkära artisten och programledaren öppenhjärtigt om sitt nya liv. 

– Det har betytt enormt mycket för mig, säger Kalle i TV4:s Nyhetsmorgon.

Kalle Moraeus är högaktuell i sommar. Förutom spelningar med BAO, Tommy Körberg och Helen Sjöholm väntar bland annat besök hos Lotta på Liseberg kommande vecka.

– Direkt efter Dalhalla som är nu på lördag drar jag iväg på annat. På måndag ska jag till Lotta i Göteborg och spela, sen ner till Karlshamn på helgen och spela, sen upp till Stockholm och börja repetera med Benny Anderssons orkester innan vi åker ut på en stor turné med åtta gig i Sverige. Och så här rullar det på, säger Kalle Moraeus i Nyhetsmorgon.

Men trots att han har så mycket musik inplanerat i kalendern i sommar, så ska han också hinna med att umgås med en viktig person i livet: Dottern.

– Vi hänger så mycket vi kan, jag har en dotter. Hon ska med på lite turnéer också. Nu är ju hon också musiker så vi försöker få någon spelning tillsammans, säger Kalle och medger att han är fullständigt rörd inför det faktum att hans dotter nu går i fotspåren – och blir musiker hon också.

Det har nu gått lite mer än ett år sedan Kalle Moraeus deltog i tv-programmet ”Biggest loser VIP”. För den folkkära spelemannen blev detta en vändpunkt.

Foto: T

Tappat 25 kilo

Han ska ha gått ner omkring 25 kilo sedan inspelningarna startade förra våren, alltså för över ett år sedan – och mår bättre!

I TV4:s morgonsoffa berättar han öppenhjärtigt om livet efter programmet.

– Det har betytt enormt mycket för mig. Jag är oerhört tacksam att jag fick vara med. Jag tackade nej först, naturligtvis, för jag kunde inte för mitt liv begripa att folk ringde och påstod att jag var tjock. Men sen började jag väl titta i spegeln lite grann och insåg att det kanske var en bra grej det här.

Att han håller i sin träning efter programmet har Kalle bland annat visat upp på Instagram, här tillsammans med tidigare friidrottsstjärnorna Susanna och Jenny Kallur.

Kalle Moraeus om planerna på en bok

Nu berättar han om planerna på en bok som han håller på och skriver om sin resa. Med den vill han försöka inspirera andra.

Se mer av intervjun i spelaren nedan:

Du är en sann förebild, Kalle. Bra jobbat! Dela gärna vidare för att inspirera andra!