1-åring fick i sig frätande vätska på lekplats – vårdas på sjukhus med allvarliga skador

En 1-årig pojke vårdas i respirator på Astrid Lindgrens barnsjukhus efter att ha fått i sig vad som misstänks vara frätande vätska, rapporterar TT.

Det var i söndags som den otäcka händelsen inträffade. Pojken som är runt 1,5 år gammal var med en förälder i på en lekplats i Tillberga, utanför Västerås, när han fick i sig något som misstänks vara frätande vätska.

Nedsövd i respirator

Enligt VLT som var först med att berätta om händelsen fördes den lilla pojken till Astrid Lindgrens barnsjukhus där han ligger nedsövd med respirator på intensiven.

LÄS MER: Treåring skadad av glaskross i lekpark – nu vädjar polisen om hjälp: ”Någon försöker skada barn”

Anders Ahlgren, SvD, TT/Fredrik Sandberg/TT

Polisanmälan upprättades under måndagsförmiddagen och har lagts hos en förundersökningsledare.

En flaska som hittades på lekplatsen har tagits i beslag.

– En sak som kommer att göras är att prata med vårdnadshavaren som var med för att se hur händelsen gått till. Flaskan med innehållet är också av stort intresse för utredningen, säger Johan Thalberg, presstalesperson hos polisen, till TT.

”Såklart allvarligt”

Enligt Thalberg är den här typen av händelse mycket ovanlig. Att polisen inlett förundersökning beror på att pojken blivit så allvarligt skadad.

– Det är viktigt att säga att vi har inga indikationer på att någon med uppsåt skulle lämnat det här för att ett barn ska skadas i nuläget. Sedan är det såklart allvarligt ändå om en flaska med frätande innehåll lämnas på en lekplats, säger Johan Thalberg.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);