104-åriga Dagny debuterar som författare: ”Jag har alltid haft ett stort ordförråd”

Det är aldrig för sent att testa något nytt, eller att sikta ännu högre och göra en helt ny karriär. Svenska bloggaren Dagny Carlsson gjorde det när hon blev 104 år.

Som 100-åring startade hon en blogg, och nyligen släpptes hennes debutbok ”Livet enligt Dagny: i huvudet på en 104-åring”. 
– Jag har alltid haft ett stort ordförråd, säger den folkkära Dagny.

Dagny Carlsson sticker ut på många sätt. Som 99-åring anmälde hon sig till en datakurs, och kort därefter startade hon en blogg som idag har över två miljoner besökare. 

Som om inte det vore nog så har hon precis debuterat som författare. I slutet av 2016 kom boken ”Livet enligt Dagny: i huvudet på en 104-åring” ut på marknaden. Boken är skriven av Dagny tillsammans med journalisten Helen Bjurberg, och handlar om hennes långa liv och hur hon blivit kaxigare med åren. 
– Jag har alltid haft ett stort ordförråd. Jag ville bli författare när jag var ung, men då kände jag att allt redan varit skrivet och andra gjorde det bättre. Nu känner jag att kvittar. Det är ändå ingen som bryr sig om vad en gammal stolla gör, säger hon i TV4.

Dagny som föddes i början av 1900-talet menar att livet bara blivit bättre och bättre, det berättar Hemmets. När Dagny gästar TV4 Nyhetsmorgon berättar hon om kärleken till förlorade maken Harry, knepen för ett långt liv, och synen på världen. 
– Folk kan flyga till månen, men inte hålla sams, säger hon.

I år fyller Dagny 105 år, och när TV4 frågar henne vad hennes hemlighet är svarar hon: 
– Jag har inget recept. Men jag tror att man inte ska gnälla. Sedan ska man inte låta sig slås ner av motgångar utan ta nya friska tag, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.    

Man kan inte låta bli att imponeras av denna fantastiska 104-åring. Dagny visar att det aldrig är för sent att prova något nytt, dela gärna för att inspirera andra.