106-åriga Dagnys fina hyllning till hemtjänsten: Jag har världens bästa dagar sen de kom in i mitt liv!

.

Dagny Carlsson, 106, vill nu passa på att lyfta fram några vardagshjältar som kanske inte alltid får de största rubrikerna. 

Nämligen hemtjänsten. 

Nu hyllar hon personalen som kommer och ser efter henne i ett långt och fint inlägg på sin blogg.

106-åriga Dagny Carlsson är hela Sveriges äldsta bloggstjärna. Hon har på senare år gjort stor succé efter att ha medverkat i två SVT-dokumentärer om hur det är att åldras och leva i Sverige av i dag.

Hon har också varit med på Skavlan och skrivit en bok.

Men nu vill hon inte sätta sig själv i centrum: Utan i stället rikta fokus på hemtjänstpersonalen. I ett blogginlägg från måndagen berättar hon om lyckan att ha hemtjänsten vid sin sida!

– Sedan denna hemtjänst kom in i mitt liv har jag världens bästa dagar. Jag blir påklädd som om jag vore en baby och behöver bara sträcka fram armar och ben för att bli påklädd. Sedan sätter jag mig på en stol vid köksbordet och blir serverad nybryggt kaffe och goda smörgåsar, skriver hon i sin blogg.

Dagny, som i januari blev påkörd av en bil och sen dess har repat sig, beskriver att det var en bra dag.

– De ställer fram maten när jag skall äta övriga måltider och laddar kaffebryggaren till eftermiddagskaffet. De klär av mig när de tycker att det är är sängdags och bäddar ner mig, skriver Dagny.

Hon fortsätter:

– Om jag anser att det för tidigt att gå till sängs protesterar jag inte. När de absolut måste se mig i sängen innan de går kryper jag till kojs, men vad de inte vet är att jag går upp från den när de gått.

Här kan man läsa fler inlägg på Dagnys blogg.

Foto: SVT/Shutterstock

Helt rätt, Dagny! Hemtjänsten och all vårdpersonal förtjänar verkligen alla hyllningar de kan få! Inte alla superhjältar bär mantel. Dela vidare om du också vill hylla all personal inom vården!