107-åriga Dagnys hälsobesked – drabbad av åkomma mitt i sommaren: ”Tror jag fått ryggskott”

.

Dagny Carlsson fyllde 107 år den 8:e maj i år.

Sveriges äldsta (och kanske mest kända) bloggare skriver nu själv att hon drabbats av ryggskott – mitt i sommaren.

”Idag känner jag mig en smula indisponerad”, skriver hon på bloggen.

Det senaste året har varit intensivt för Dagny Carlsson. För ungefär ett halvår sedan drabbades hon av en skada när en bil krockade med henne. Hon blev påkörd och sedan liggandes på sjukhus, innan hon en kort tid därefter var på benen igen – och faktiskt även deltog i tv-inspelningar för SVT:s Skavlan! Hon kunde också närvara vid en filmpremiär kort efter sjukhusvistelsen.

Bloggstjärnan Dagny Carlsson, 106 år, är gäst i Skavlan i kväll ? Gilla och Dela om du också beundrar denna fantastiska krutgumma! ❤️?

Posted by Newsner Guldkorn on Friday, 11 January 2019

107-åriga Dagny har med sin positiva inställning till livet och vilja att lära snabbt nya saker letat sig in i många människors hjärtan. Hon är en riktig bloggstjärna som varit med i många tv-program, bland annat den uppmärksammade SVT-dokumentären som gjorde henne känd för den stora allmänheten – och som fick en uppföljare nyligen i samma kanal.

Så här på sommarhalvåret har Dagny också njutit av körsbärsblommorna i Kungsträdgården, och hon skriver ofta i sin uppmärksammade och omtyckta blogg om hur mycket hon uppskattar all blomster som blommar nu.

106-åriga Dagnys glädje – mötte körsbärsblommorna i Kungsträdgården: ”Det är betagande vackert!”

Dagny om åkomman: ”Burit på tyngre matkassar”

Men nu kommer lite tråkigare besked från Dagny. I sin blogg förklarar hon, i ett inlägg daterat till onsdagen, att hon kan ha drabbats av ryggskott.

”Jag tror att jag har fått ryggskott. Min hållning är inte helt upprättstående och ryggen är en smula krökt. Antagligen kommer den att bli bättre de närmaste dagarna. Det onda beror troligen på att jag burit på tyngre matkassar än jag borde ha gjort”, skriver Dagny i sin blogg.

Hon förklarar vidare att hon kan ha överskattat sin egen förmåga att orka lyfta.

”Man övervärderar så att säga sin kapacitet och tror att att man kan lasta på sig mer än man orkar. Gjort är gjort och förhoppningsvis blir det bättre om några dar. Jag behöver i alla fall ingen käpp när jag skall förflytta mig”.

På bättringsvägen

Lite senare under onsdagen kom Dagny med lugnande nyheter till sina läsare. Hon kände sig då på bättringsvägen med sina ryggbesvär.

”Till alla som beklagat att jag fått ryggskott kan jag tala om att det redan bättrat sig och jag har inte särskilt stora besvär. Var plåga har sitt skri, blott hälsan tiger still säger ett gammalt ordstävö Jag gnäller inte i vanliga fall men det blir lite jobbigt när det gör ont att röra på sig”, skriver Dagny i sin blogg, som hon inte har uppdaterat sedan onsdagen.

Posted by Dagny Carlsson Fanpage on Monday, 31 August 2015

Nu skickar vi alla krya på dig-hälsningar vi kan till Dagny! Du är sannerligen en riktig förebild för oss alla!