Foto: TV4/Youtube

107-åriga Dagnys starka ord om Greta Thunberg – efter agerandet i New York: ”Vi har fått en ny hjältinna”

.

Greta Thunbergs engagemang intresserar 107-åriga Dagny Carlsson.
Nu skriver hon om den 16-åriga klimataktivisten.
– Vi har fått en ny hjältinna i Sverige. Det är den unga tonårsflicka som heter Greta Thunberg, skriver Dagny Carlsson på sin blogg.

107-åriga Dagny Carlsson är en av våra mest kända bloggprofiler. När hon hade fyllt 99 år bestämde hon sig för att det var dags för att lära sig något nytt, så hon började helt enkelt att blogga.

Dagnys liv har som bekant senare också blivit tv-dokumentär på SVT och hon har hyllats på tv-galan Kristallen.

I sin blogg tar Dagny Carlsson upp det ena och det andra – alltifrån observationer i vardagen till egna kommentarer kring större nyhetshändelser. Läsarna tas med ut på äventyr när Dagny är ute på promenader, eller blickar tillbaka på sitt liv.

107-åringen har också skrivit om en av vår tids stora nyhetsfrågor. Under rubriken ”Klimathotet” skriver hon:

– Allt avfall som slängs verkar förrödande på vårt klimat och nu går det ett ramaskri över världen om klimatförstöring och elände, Jag bär i alla fall mitt avfall och  mina tidningar och kartonger till den uppsamlingsplats som finns i närheten.

Den svenska klimataktivisten, 16-åriga Greta Thunberg, har också väckt Dagnys intresse. I slutet på september, efter Greta Thunbergs gripande tal i FN i New York, reagerade även Dagny.

– Vi har fått en ny hjältinna i Sverige. Det är den unga tonårsflicka som heter Greta Thunberg, skriver Dagny Carlsson på sin blogg under rubriken ”Antikt”.

Dagny jämför Greta med nationalhelgon

107-åriga Dagny fortsätter med att jämföra Greta med Frankrikes nationalhelgon.

– Hon kommer att gå till historien som den moderhjältinnor menna tidenss Jeanne D`Arc också kallad Jeanna av Lothringen, skriver Dagny Carlsson.

Bloggstjärnan konstaterar att hon tycker det ”klankas” en del på dagens ungdom.

– Historien har sina hjältar och hjältinnor men det är inte så många fel på nutidens ungdom heller, fast det klankas på dem. Odågor har funnits i alla tider – och är ingen nyhet för vår tid, skriver Dagny Carlsson på sin blogg.

[arve url=”https://tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12504981″ /]

Vad fint skrivet, Dagny. Dela gärna vidare Dagnys ord om du vill ställa dig bakom henne!

TV: Dagnys bästa citat

Greta Thunberg i tårar – under gripande talet i FN: ”Ni har stulit min barndom!”