Foto: TV4/Cancerfonden/Youtube

108-åriga Dagny Carlssons svåra insikt – privata beskedet: ”Det är sorgligt”

108-åriga Dagny Carlsson vill se tillbaka på ungdomens festligheter.

Men minnet sviker den folkkära blogg- och tv-profilen.

– Det är sorgligt med gamla minnen när man inte ens kommer ihåg dem, skriver hon i sin blogg.

Helgen nalkas och för Dagny Carlsson och många andra därute innebär det att nöjesdagen nummer ett i kalendern är kommen.

På lördagar vill folk ha roligt och festa. Detta skrev Dagny nyligen om i ett inlägg i sin blogg. Att hon dragit ner på det egna festandet på ålderns höst är inget hon är ledsen över.

Dagny Carlsson
Foto: Fredrik Sandberg / TT

– För mig är nöjeslivet inte så storslaget numera. Men var sak har sin tid och det kan inte vara roligt jämt. För övrigt hindrar coronaviruset att folk kan samlas till fester, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

I stället blickar den folkkära författaren och tv-personligheten tillbaka på hur det anordnades partaj förr i tiden. Hon pekar särskilt ut två festligheter som extra attraktiva:

Bondbröllop och jämna födelsedagar.

– De som följde sceneriet på kalasen hade mycket att berätta om, skriver Dagny Carlsson.

Men när den i dag 108-åriga bloggaren vill se tillbaka på sina egna festligheter gör hon en sorglig upptäckt. Minnesbanken är nämligen inte vad den en gång har varit.

– Jag har haft fina kalas när jag fyllt jämna är. Nu när jag blivit gammal och glömsk kommer jag bara ihåg att det blev dyrt inte var det firades. Det är sorgligt med gamla minnen när man inte ens kommer ihåg dem, säger Dagny.

Som för några år sedan medverkade i en kampanj tillsammans med Cancerfonden och med tanke på att det nu är Rosa bandet-tider kan det vara på sin plats att uppmärksamma detta. Du ser klippet här:

Vi är säkra på att det är många som känner igen sig i din beskrivning, Dagny. Du är fantastisk som kan uttrycka dig och din blogg är alltid underhållande läsning. Tack för att du är den du är.

Dela gärna vidare inlägget för att visa Dagny uppskattning!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required