11-åriga Billy skållades av vän i livsfarlig utmaning – nu vill hans mamma varna andra

Runt om i världen kommer det ibland utmaningar där människor ska testa sig till det yttersta som får löpeld i sociala medier.

Men nu har en livsfarlig utmaning fått fäste – bland barn.

11 åriga Billy skållades när han sov över hos en vän, nu vill mamma Patricia varna andra.

”Snälla prata med era barn”, skriver hon på Facebook, enligt brittiska Metro.

Barn tycker om att leka och ständigt utmana varandra i lekar att ständigt våga mer, lite mer.

Men dessa utmaningar kan bli livsfarliga lekar. Det fick mamma Patricia veta när hennes 11-åriga son Billy hade sovit över hos en vän.

Billy som bor i amerikanska Kentucky tvingades hälla skållhet vatten över sig. Anledningen? Utmaningen ”Hot water challange” som spridit sig på internet.

Nu behandlas han på sjukhus för allvarliga brännskador.

11 åriga Billy har fått svåra brännskador efter utmaningen. Foto: Facebook

Leken är enkel: häll det kokande vattnet över dig själv eller någon annan – eller drick det med ett sugrör, så beskrevs utmaningen av Cosmopolitan i förra året.

Pojken ådrog sig andra- och tredje gradens brännskador över nacken, ryggen, axlarna och överarmarna, enligt brittiska Mirror.

”Han gick och lade sig och vaknade av att han vän kastade kokande vatten på honom och skrattade medan mitt barn kämpade för att få av sig kläderna”, skriver mamman Patricia Oliver på Facebook.

Men Billy är inte den första som har fått utstå denna hemska utmaning.

Pojken ådrog sig andra- och tredje gradens brännskador över nacken, ryggen, axlarna och överarmarna, enligt brittiska Mirror. Foto: Facebook

Flicka drack kokande vatten genom sugrör – dog

I juli skriver the Mirror att en pojke skadades allvarligt i Indiana till följd av leken. I ett annat fall drack en åttaårig flicka kokande vetten genom ett sugrör och dog i sina brännskador.

Mamman till barnet som kastade vattnet, en 42-åring, har nu gripits av polis, efter det att hon misslyckats med att söka akut hjälp till sonens vän, och överlämnat sig själv.

”Det här är en utmaning! Snälla prata med era barn. Jag lever en mardröm och hade ingen aning om att denna utmaning existerade”‚ skriver den förtvivlade mamman på Facebook.

Så hemskt, nu ser vi till att sprida detta vidare så att ingen annan far illa!