11-åriga Ebba dog i terrordådet – nu skickar föräldrarna en hälsning till svenska folket

En av de fyra som miste livet i fredagens terrorattack var 11-åriga Ebba Åkerlund. Nu har hennes föräldrar gått ut med en hälsning till svenska folket. 

De fyra personer som omkom i lastbilens vansinnesfärd på Drottninggatan har identifierats. För att visa sin sorg och stöd har tusentals människor tagit sig till platsen för att lägga ut blommor och tända ljus för de som omkommit. 

Nu har föräldrarna till ett av offren, en 11-årig flicka vid namn Ebba Åkerlund, gått ut med ett meddelande som riktar sig till svenska folket, detta rapporterar TV4 som fick meddelandet under tisdagskvällen. 

”Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred”, skriver föräldrarna till TV4

Föräldrarna som förlorat sin flicka ber alltså om lugn och ro för att bearbeta sorgen. Vi hoppas att meddelandet delas så att alla visar dem hänsyn och stöd.