12-årig pojke kastades i vattnet av sina kompisar – hittades livlös på sjöbotten

I onsdags drunknade en 12-årig pojke i Albysjön, söder om Stockholm. Händelsen utreds som vållande till annans död, rapporterar Expressen.

Det var i onsdags, runt 14.00 mitt på dagen, som polis, ambulans och brandkår larmades till en misstänkt drunkningsolycka i friluftsområdet Flottsbro vid Albysjön i Huddinge kommun.

Foto: tt/Shutterstock

Dykare hittade en 12-årig pojke i sjön, han låg på fyra meters djup och var livlös. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

Enligt uppgifter till Expressen ska drunkningsolyckan skett när ett gäng pojkar kastat varandra i sjön.

Vållande till annans död

I nuläget utreds händelsen som vållande till annans död, uppger polisen.

– I dag håller vi på att prata vidare med alla inblandade, och i nuläget, som ren formalia så är brottsrubriceringen vållande till annans död. Det är rutin och det finns inget annat än att vi behöver en brottsrubricering för att jobba vidare med ärendet, säger Carina Skagerlind, presstalesperson hos polisen i Stockholm till Expressen.

Polisen vill inte gå in på varför det finns en brottsrubricering eller om någon är misstänkt.

– Nej, vi vet ju inte exakt hur det gått till i nuläget, så det är därför vi har den rubriceringen, för att vi ska kunna få redskap att ta reda på mer, säger Carina Skagerlind till Expressen.

Våra tankar går till pojken och hans anhöriga. Vila i frid!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);