12-åriga Ella hyllas för sin smarta uppfinning – som ska hjälpa barn med rädsla på sjukhuset

Ella Casano från USA är tolv år och lider av en allvarlig blodsjukdom som gör att hon måste läggas in och få dropp var sjätte till åttonde vecka.

Varje gång har processen varit otäck  och ångestladdad för Ella, vilket lett henne till att uppfinna något som alla sjuka barn med rädsla kan använda.

– Responsen har varit underbar. Hennes sjuksköterskor har provat ut prototyperna vi gjort och gett förslag på förändringar. Vi tror att vi är redo att producera en riktigt fantastisk produkt som kan hjälpa hundratals barn, säger Ellas mamma Meg Casano till CNN.

Ella är bara tolv år gammal men kände att hon ville göra något för andra barn i liknande situationer, som känner rädsla. Ella tyckte att påsen med dropp och blod skrämde henne, så hon tänkte att hon kunde göra upplevelsen mindre otäck.

– Syftet med Medi Teddy är att dölja påsen med droppvätska, medicin eller blod från barnet som får det och istället ge ett vänligt ansikte att kolla på, säger Ellas mamma Meg Casano.

Sjuksköterskor har provat ut prototyperna

Den prototyp som togs fram fick stor uppmärksamhet på sjukhuset, vilket gjorde att Ella och hennes mamma startade en ideell organisation som kan tillverka fler ”Medi-Teddys” till behövande barn. För att kunna finansiera produktionen har de startat en GoFundMe-sida där de som vill kan skänka pengar till insamlingen.

 

Det här är ju helt fantastiskt. Tänk vad det kan betyda för barn som är sjuka och oroliga. Dela gärna för att hylla denna tolvåriga tjej, det behövs fler som tänker som henne.