15-åring i A-traktor räddade kvinnans liv – hyllas med hedersfullt pris: "Glad att jag stannade"
Kevin räddade livet på kvinna

15-åring i A-traktor räddade kvinnans liv – hyllas med hedersfullt pris: ”Glad att jag stannade”

15-årige Kevin såg en bil som stod märkligt parkerad vid sidan av vägen och fick genast en dålig magkänsla. Han stannade för att se efter vad som hänt – det räddade liv.

Nu prisas han för sin insats, något Polisen delar med sig av i ett inlägg på Facebook.

Det var i januari i år som 15-årige Kevin Kamarakis var ute och körde i sin A-traktor i Munka Ljungby.

Plötsligt lade han märke till en bil som stod parkerad på en grusväg. Kevin tyckte att bilen stod märkligt parkerad och bestämde sig för att se efter vad som hade hänt.

– Ja, det såg väldigt skumt ut så jag stannade. Först trodde jag att det hade hänt någon form av trafikolycka, berättar Kevin för polisen.

Men det var inte en trafikolycka. När Kevin närmade sig bilen såg han snart att det satt en kvinna i bilen och insåg snabbt att hon drabbats av ett akut sjukdomstillstånd.

– Alltså, jag vet inte vad jag tänkte faktiskt. Men jag gick ut på vägen och stoppade en bil för att få hjälp. Det var danskar så de hade lite svårt att förstå vad jag sa men till slut kunde de ringa efter en ambulans, säger Kevin till polisen.

Räddade kvinnans liv

En person i bilen visade sig vara läkare och påbörjade direkt livräddande behandling. Till slut kom ambulansen och tog över arbetet.

Efter att kvinnan lämnat platsen i ambulans och Kevin fått prata med polisen var han omskakad.

– Ja, då släppte allt faktiskt. Men jag är glad att jag stannade när jag tyckte att det var något som inte stämde. Jag har pratat med kvinnan efteråt och hon är OK, berättar han för polisen.

Polispatrullen som var på platsen och pratade med Kevin blev tagna av Kevins rättrådighet och även polischefen för Ängelholms polisområde, Christian Nordin.

– Ja, av allt att döma räddade Kevin livet på en medmänniska denna dag genom att han agerade som han gjorde. Det är ju rätt ovanligt att vi på polisen uppmärksammar på det här sättet men den här gången rådde det ingen tvekan att Kevin skulle premieras på något sätt, säger han.

Hyllas med hedersfullt pris

På skärtorsdagen var Kevin inbjuden med sin familj till polishuset i Ängelholm. Där fick han motta en polisplakett, en nyckelring och polisens bildbok över polisens verksamhet räcktes över.

”Men först blev det tårta och påskmust, glada samtal och fotografering. En solskenshistoria med lyckligt slut precis innan långhelgen således”, skriver polisen på Facebook.

HJÄLTE UPPMÄRKSAMMADESDet var i januari i år som 15-årige Kevin Kamarakis kom körande i sin A-traktor på…

Posted by Polisen Helsingborg on Friday, April 7, 2023