16-åriga Greta Thunberg gör succé direkt i Davos – efter oväntade skämtet: ”Jag kan inte klaga på…”

Greta Thunberg, 16, är en av talarna vid det årliga ekonomiska forumet i Davos, Schweiz.
I ett panelsamtal skämtar klimataktivisten – och river ner skratt bland åhörarna.

Den 16-åriga svenska klimataktivisten har utsetts till Årets person i världen av ansedda magasinet TIME och träffat världens alla ledare.

Fjolåret avslutade hon med en uppmärksammad färd över Atlanten – då hon fortsatte sin kamp för klimatet i USA.

Nu är Greta tillbaka i hetluften. På tisdagsförmiddagen deltog hon i ett panelsamtal i schweiziska Davos, där World Economic Forum hålls, rapporterar Aftonbladet.

Thunberg fick då en fråga om hon anser att politikerna lyssnar på henne och alla ungdomar som demonstrerar för klimatet.

Då svarade Thunberg, som fått stor uppmärksamhet över hela världen det senaste året, lite självironiskt:

– Det är skillnad mellan att bli hörd och att få någonting att hända. Jag kan inte klaga på att jag inte blir hörd, det blir jag jämt, säger hon i Davos, enligt SVT, vilket enligt Aftonbladet ledde till både skratt och applåder.

Greta fortsätter:

– Problemet är att det inte är själva vetenskapen som uppmärksammas, det är den som borde vara central i diskussionen, fortsatte hon.

Foto: Shutterstock

Thunberg fick också en fråga om hur hon hanterar den negativa kritiken hon möts av, men den frågan avfärdade hon snabbt. I stället påpekade hon att hon ville tala om det hon är där för: nämligen klimatet.

– Jag vill använda min tid här för att prata om någonting viktigare än hur jag hanterar folk som hatar. Rikare länder måste minska utsläppen och sedan hjälpa fattigare länder att göra detsamma för att människor i fattigare delar i världen ska kunna förbättra sin levnadsstandard, säger Greta.

Foto: Shutterstock

Dela gärna vidare för att önska Greta lycka till!