16-åriga Greta Thunberg hyllas i ny bok – av förra presidentkandidaten Hillary Clinton

Hon hyllas av världskändisar och sätts bland toppen av de mest inspirerande personerna just nu. 

16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg har verkligen dragit uppmärksamhet från många vid det här laget.

Men det slutar inte där, nu skrivs hon om i en bok.

För en aktivist kan påverkan tänkas vara det största man vill åstadkomma – att det faktiskt händer någonting. Många kämpar för att pensionärerna ska få mer pengar medan andra kämpar för bensinskatten.

En av de mest inflytelserika

Greta Thunberg startade sin kamp för klimatet för drygt ett år sedan när hon skolstrejkade utanför riksdagen varje fredag. Det hela började som något udda och kanske minst oväntat från en då 15-årig tjej. Men nu ett år senare är kanske Greta en av de mest inflytelserika personerna i Sverige – men också världen.

Hyllats av världseliten

Hon har hyllats av världseliter som Barack Obama och självaste påven Fransiskus. Och många kändisar har talat stora ord om 16-åringen – även kungligheter. Meghan Markle, heritginna av Sussex, har valt Greta Thunberg på omslaget i Vogue i utgåvan i September och tidigare har Greta prytt omslaget på Time Magazine.

Amerikanska politikertoppen

Nu hyllas Greta i en egenskriven bok av den amerikanska politikertoppen – nämligen den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton samt hennes dotter Ashley, enligt Omni. Boken handlar om över 100 kvinnor som Hillary och Ashley Clinton inspireras av och 16-åriga Greta Thunberg från Sverige är en av dem. Namnet är: ”The book of gutsy women”.

– Var och en av de här kvinnorna har kämpat och vunnit segrar som banat väg för oss alla, säger Hillary Clinton i ett uttalande till The Guardian.

Hillary Clinton, amerikansk tidigare presidentkandidat och fru till den tidigare presidenten Bill Clinton. Foto: Wikimedia Commons/Gage Skidmore

‘Att bli skriven om i en bok måste vara häftigt för svenska unga Greta. Det kanske är klarare än någonsin att Greta Thunberg är en av världens mest inflytelserika kvinnor.

Nu sprider vi det här vidare för att hylla modiga Greta Thunberg för hennes kamp!