16-årige Hampus tröttnade på fartdårar – tonåringens starka uppmaning får nu alla idioter att sakta ner direkt

Alldeles för ofta sker allvarliga trafikolyckor på grund av vansinniga omkörningar av stressade trafikanter. 

Några som ofta pekas ut som fartdårar är unga killar, men i det här fallet är det 16-årige Hampus Sandström från Kärna som sätter ner foten. Nu har hans Facebookinlägg med en uppmaning till fortkörare fått en enorm spridning på nätet. 

Hampus Sandström är 16 år och bor i Kärna, som ligger i Kungälvs kommun. Hampus har ett stort intresse för bilar, men tills han har åldern inne att ta körkort är det A-traktor som gäller. 

Foto: Facebook/Hampus Sandström

Tröttnade på livsfarliga omkörningar

A-traktorer får inte köra fortare än 30 kilometer i timmen. Men när Hampus håller sig tills hastighetsbegränsningarna för sitt fordon är det många som bli otåliga och vill köra om.

Problemet är att det många gånger sker på riskfyllda sträckor. 

– Det är vanligt att man möts av dåliga omkörningar minst en gång om dagen iallafall, berättar Hampus Sandström för Newsner. 

Foto: Privat

Hampus är van vid att andra bilister blir irriterade och gör omkörningar då de inte orkar ligga bakom hans A-traktor. Men när han bevittnat alldeles för många tillfällen då folk varit nära på att krocka under en och samma dag fick han nog.

Hampus menar att det finns alldeles för många som borde lära sig vad trafikvett handlar om. Därför skrev han ett inlägg på Facebook, som en uppmaning till fartdårarna. 

Hampus uppmaning

“Hej! Jag heter Hampus är 16 år och bor i kärna idag har jag varit hos en kompis i Marstrand och bara på den fram och tillbaka vägen har jag varit nära på att bevittna kanske 5 stycken krockar för att folk gör så dumma omkörningar. Tro mig jag släpper förbi folk vid näst intill varje busstation och vill därför att folket ute i trafiken när ni ser denna bilen ta det försiktigt jag kommer släppa förbi er”. 

Han fortsätter: 

“Och vill ge er en påminnelse att när vi släpper förbi er så kan ni göra våra dagar genom att bara tacka lite snabbt. För tackar ni inte så kommer jag inte ha lust att släppa förbi er igen! När jag skulle hem runt 22 tiden i kärna så blinkade jag tydligt att jag skulle svänga in på min väg men bemöttes av en gubbe som tycker det var jättebra att svänga förbi mig i en kurva med skymd sikt! Snälla gör inte om det ta hand om er själva och andra i trafiken”. 

Fått positivt gensvar

Inlägget fick snabbt många gillamarkeringar och delningar från folk som hyllade Hampus inlägg. Nu hoppas han att fler ska tänka till innan de väljer att göra en vansinnes-omkörning för att vinna någon sekund. 

– Jag har fått väldigt mycket positiva kommentarer men samtidigt så finns det alltid folk som tycker att jag är dum i huvudet för att jag kör a-traktor och ligger i vägen, säger Hampus Sandström till Newsner.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required