17-åriga Jacqueline kämpar för sitt liv efter olycka – då startade pappa Micke en cruising i dotterns ära

17-åriga Jacqueline kämpar för sitt liv efter olycka – då startade pappa Micke en cruising i dotterns ära

17-åriga Jacqueline Löfqvist skadades svårt i en olycka under motocross-SM och vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhus.

Under lördagen samlade hennes pappa Shelby Micke Löfqvist ett gäng motorcyklister för att köra i dotterns ära.

Den 13 maj tävlade 17-åriga Jacqueline i motorcross-SM i Uddevalla.

I hela sitt liv har hon haft ett mål om att bli den första kvinnliga världsmästarinnan i motocross och hon var på god väg.

–  Hon levde verkligen sin dröm. Redan när hon var fyra år sa hon att hon skulle bli världsmästare och hon har hela tiden jobbat för det. Hon har levt sin dröm fullt ut, berättar hennes pappa Micke Löfqvist för Newsner.

Söndag 21/5. Dag 9-4Som jag skrev i natt så var det en fullkomlig katastrof och allt höll på att gå helt åt h-vete….

Posted by Jacqueline #77 on Sunday, May 21, 2023

Men under det sista varvet i Uddevalla hände det som inte fick hända.

17-åriga Jacqueline Löfqvist föll av crossmotorcykeln och landade på huvudet och snabbt stod det klart att hon skadats allvarligt.

– Det var Uddevallas högsta hopp, det är väl en bit över 30 meter. Så det blev ju full fart på allting kan man säga. Först hamnade hon på NÄL i Trollhättan och sedan flögs hon med helikopter till Sahlgrenska i Göteborg.

Idag, drygt två och en halv vecka efter olyckan pendlar familjen mellan hopp och förtvivlan medan Jackie kämpar för livet på neurointensiven.

–  Man sövde ner henne direkt för att skydda hjärnan och sedan dess har hon varit nedsövd mer än vad man är under en vanlig operation, berättar hennes pappa Micke Löfqvist för Newsner.

Cruisade i dotterns ära

I lördags bestämde sig pappa Micke för att samla ihop ett gäng motorcyklister och köra i dottern Jacquelines ära.

– Det började med att jag ville ut och köra och hitta något slags andningshål i det här och samtidigt föra det i hennes ära. Jag skapade ett inlägg och det spred sig ganska snabbt, säger Micke till Newsner.

Han var sent ute med inbjudningarna med fem bikers från olika håll i Sverige dök upp och körde för att hedra Jacqueline.

– Jag blev väldigt rörd, det var så många olika hojfolk också, människor som normalt kanske inte åker tillsammans. Någon var HD-biker, någon som körde adventurehojar och en annan sporthoj. En hade femton mil enkel väg till Göteborg men kom för att köra i hennes ära. Det var otroligt, säger Micke till Newsner och tillägger:

– Jag blev varm i hela kroppen. Jag fick nytt hopp om mänskligheten.

Micke har en förhoppning om att göra om det när Jacqueline är redo att väckas.

– Då ska jag vara ute i god tid och så ska hon kunna se oss genom fönstret, säger Micke till Newsner.

Pappan Mickes livsviktiga uppmaning

Jacquelines olycka och kamp för sitt liv har väckt stort engagemang. Människor från norr till söder har engagerat sig och velat bidra med allt från lyckoönskningar till ekonomiskt stöd.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det, jag är i chock. Jag får nog över hundra meddelanden om dagen från människor som vill vara med och bidra på något vis. Människor som har varit med om liknande situationer erbjuder stöd, Julhjälpen i Filipstad har hjälpt oss ekonomiskt så att vi har kunnat vara här nere. Ja, den här kärleken och värmen det är någonting man inte ser dagligdags.

Söndag 28/5. Dag 16-1.Igår när vi ordnade en bike-run för Jacqueline så låg såklart Swish nere. Nu var iofs inte syftet…

Posted by Jacqueline #77 on Sunday, May 28, 2023

Micke är rörd och tacksam över allt stöd men vill passa på att skicka med en uppmaning till alla som kör motorcross att använda rätt skydd.

– Hade inte Jacqueline haft rätt skydd hade hennes situation kunnat vara mycket värre. Hon har inga blödningar alls och alla hennes inre organ är hela. Vi har ofta pratat oss varma om rätt skydd hemma och nu hoppas jag att fler tar sig en funderare på det, säger Micke till Newsner och tillägger:

– Oftast tänker man på vilken hoj man ska ha, hur den ska se ut och vilka häftiga kläder man ska ha. Om det blir pengar över kanske man köper skydd begagnat. När man varit med om något sådant här inser man hur viktigt det är att vända på tänket, och en sådan här dag är vi glada att vi gjorde det.

Tisdag 16/5. Dag 4Tyvärr har vi inga positiva nyheter idag utan det har tvärt emot varit några kritiska tillbud under…

Posted by Jacqueline #77 on Tuesday, May 16, 2023

Enligt Micke är det redan många som hört av sig och sagt att de kollat igenom sina barns skydd och åkt för att handla nya.

– Det är ganska starkt faktiskt och kan det här eländet som vi går igenom nu rädda en annan pojke eller flicka från att bli allvarligt skadad då känns det som att skiten vi går igenom är lite nytta också. Förhoppningsvis kanske någon annan kille eller tjej åker hem med några blåmärken i stället för i en ambulans. Det är ett budskap jag vill skicka med, säger han till Newsner.