FOTO: Twitter

2-årige Julen funnen död efter två veckors räddningsarbete – så hittades pojken

Den tvåårige pojken Julen har hittats död efter nästan två veckors intensivt räddningsarbete. Det svenska företaget Stockholm precision tools (SPT) deltog i arbetet och bekräftar att pojkens liv inte gick att rädda.
– Pojken är tillbaka hos sina föräldrar, men han är död istället för här hos oss, säger vd:n Orlando Ramirez till Aftonbladet.

För 13 dagar sedan ramlade den tvåårige pojken Julen ner i djupt borrhål i spanska Malaga. Den fruktansvärda händelsen ägde rum när han var med sina föräldrar på en utflykt i staden Totalán utanför Malaga.

Hålet var hela 110 meter djupt och bara 25 centimeter i diameter.

Föräldrarna ska ha hört pojken gråta och larmade omedelbart efter hjälp, uppger Expressen.

Pojkens föräldrar i sorg. Bildkälla: Youtube

Intensivt räddningsarbete

I drygt två veckors tid har ett omfattande räddningsarbete pågått för att hitta pojken. Gruvarbetare har arbetat 24 timmar om dygnet för att rädda pojken och ett svensk företag vid namn Stockholm precision tools (SPT) har varit delaktiga.

Det är samma företag som hjälpte till vid arbetet med att rädda de 33 gruvarbetarna från San-José-Gruvan i Chile 2010.

Julen, 2, hittades död

Natten till lördagen hittades den tvåårige pojken Julen Rosellos död i det djupa borrhålet.

Orlando Ramirez, vd för SPT, var på plats och ledde styrkorna.
– De ringde mig igår vid 19-tiden och ville att jag skulle komma akut. Då var det bara 40 centimeter kvar tunneln och de ville ha rätt riktning igen och jag kontrollerade. Jag lämnade sedan platsen och var tillbaka vid midnatt, säger Orlando Ramirez via telefon till Aftonbladet.

Tunneln hittades med millimeterprecision och då kunde pojkens kropp till slut lokaliseras – tyvärr för sent.

Nu sörjs Julen av familjen, räddningsarbetarna på plats och alla tusentals människor som engagerat sig i det tragiska fallet.
– Vi känner en väldig sorg eftersom det inte slutade som i Chile. Det här var svårare. Det horisontella hålet som gjordes för att träffa borrhålet var väldigt långt och gjordes under svåra omständigheter, säger Orlando Ramirez till Aftonbladet.

Vila i frid, Julen.