2 lejon tvingades skjutas för att rädda livet på en man under ett självmordsförsök i Chile.

Den här historien är så tragisk…. En man klädde av sig helt naken och klättrade in till i lejonens inhägnad och började hetsa djuren till att attackera honom, vilket gjorde att djurskötarna tillslut var tvungna skjuta djuren för att rädda hans liv. Mannen visade det sig senare var en 20-åring som hade klättrat in till lejonen på Santiago’s Metropolitan Zoo i ett försök att ta sitt liv. Polisen hittade ett självmordsbrev som bland annat ska ha nämnt världens undergång och apokalypsen, det rapporterar flera chilenska medier och The Guardian. Man blev tvungen att skjuta djuren med skarpa skott efter att först ha försökt att spola vatten på dem för att få dem att släppa mannen och även ett försök att skjuta dem med bedövningspilar. Båda försöken misslyckades och när man sköt med bedövningspilar råkade man av misstag träffa den 20-åriga mannen i halsen istället. Enligt vittnen ska lejonen först ha ignorerat mannen när han klättrade in sedan ha ”lekt” med honom en stund. De attackerade inte förrän 20-åringen började trakassera dem.

Lejonen dog omedelbart av skotten. Runt om befann sig en chockad folksamling som bestod av både vuxna och barn. 

shutterstock_122037013
Shutterstock

Här är en inbäddad Tweet med en länk till bilder på händelserna. OBS, bilderna är starka, klicka in om du inte tror du klarar av det.

Mannen blev tagen till sjukhuset med kritiska skador men efter flera ingrepp gick hans liv att rädda.

Alejandra Montalva som är chef på djurparken fick senare gå ut och försvara sin personals agerande efter att de fått kritik för hur de skötte situationen.

”Alarmet gick och vakterna med bedövningspilar kom tillsammans med en skarpskytt. Skytten bestämde sig för att rädda livet på personen och tyvärr blev vi av med två medlemmar av vår familj.” säger hon i ett uttalande.

”Djurparken har protokoll eftersom människors liv är viktiga för oss.”

Efter händelserna har många människor kommit till djurparken för att hedra de tvålejonen med tända ljus.

Den här historien är tragisk rakt igenom. Det är synd om mannen som tappat förståndet och synd om djuren.

All kärlek till alla drabbade.

Kom ihåg om du eller någon du känner drabbas av självmordstankar så finns det hjälp att få av Självmordslinjen. Ring 90101 eller chatta med någon av volontärerna.

Publicerad av Newsner, gilla gärna