20-årige elevassistenten offrade sig för barnen. Nu hyllas han för sitt stora hjältemod.

Den 20-årige elevassistenten blev ett av gärningsmannens första offer vid gårdagens tragedi på skolan Kronan i Trollhättan. Enligt Expressen försökte han rädda barnen undan gärningsmannens svärd, något som kostade honom livet. Nu hyllas han för sitt stora hjältemod.

När den maskerade gärningsmannen gick till attack på skolan Kronan i Trollhättan grep en 20-årig elevassistent in. För Expressen berättar vittnen hur gärningsmannen, som var beväpnad med ett svärd, började svinga mot barnen. Då rusade 20-åringen fram för att övermanna honom.

– Allt jag vet var att han brydde sig om andra och inte sig själv och att han försökte skydda barnen. Han var den enda som lyckades stoppa gärningsmannen, säger elevassistentens storebror till Expressen.

20-åringen arbetade som elevassistent åt ett av barnen på skolan. Han tog studenten från gymnasiets medielinje förra året och drömde om att arbeta med film.

– Han var världens finaste människa, säger storebrodern till Expressen.

– Han är kung och hjälte för hela staden.

Nu hyllas den 20-årige elevassistenten för sitt stora hjältemod där han gjorde det han kunde för att skydda barnen undan gärningsmannens svärd. På Facebook har bland annat den svenska komikern William Spetz skrivit en hyllning till 20-årigen.

”Jag vet inte om jag hade vågat göra det du gjorde. Du är en hjälte och jag önskar att jag kunde få säga det till dig på riktigt. Jag beundrar dig så mycket för det du gjorde för de där barnen. Jag kan inte sluta tänka på det och jag vet inte varför. Vi glömmer dig aldrig”, skriver han bland annat.

Även Malena Ernman och Camilla Läckberg har skrivit hyllningsinlägg på sina Instagram-konton.

Bildkälla visningsbild: Twitter

Publicerad av Newsner, gilla gärna