21 saker du borde göra för att förbättra resten av ditt liv.

Att förbättra resten av ditt liv är faktiskt enklare än du tror. Visst, några punkter är självklara, andra är svårare. Men även om du bara lyckas med några punkter kommer du garanterat känna dig som en bättre människa.

1. Var givmild.

Inte bara med dina pengar, utan också med den du är. Hjälp damen över vägen, ge lite extra dricks till servitören även om hen har varit otrevlig, le mot personen som ser upprörd ut på bussen. Var givmild med dig själv helt enkelt.

2. Var självisk.

Ibland får man vara det. Det kanske låter motsägelsefullt men så här: Ibland behöver man bara ignorera alla andra och vara själv. Åk på den där weekendresan och köp de där skorna du så gärna vill ha. Det är svårt att hjälpa andra om du själv inte mår bra.

3. Träna.

Träning hjälper på så många sätt. För bästa möjliga effekt bör du träna på morgonen. Du väcker kroppen, du håller dig mer fokuserad och mindre stressad under dagen och du kommer sova så mycket bättre. Tänk, så många fördelar!

4. Skjut inte upp saker till morgondagen.

95-99% av gångerna du säger ”Jag gör det i morgon” betyder egentligen ”Jag är hellre lat”. ”I morgon” kommer sällan, lika bra att bara ta tag i saken på en gång.

5. Hitta inte på ursäkter.

Om det är något du verkligen vill, vad som helst, se till att göra det. Denna punkt går hand i hand med punkt 4. Om du kommer med ursäkter är du nog inte så sugen på det egentligen.

6. Lägg undan mobilen när du är med vänner och familj.

Uppskatta tiden med dem. Du har alltid tillgång till teknologin men inte alltid till dina nära och kära.

7. Var inte blyg.

Var inte rädd för att prata med främlingar. Vad är det värsta som kan hända? Att de ignorerar dig? Att de är otrevliga? Det spelar ju ingen roll för du kommer antagligen aldrig träffa dem igen. Det här gör dig mer självsäker och lär dig att läsa människor.

Foto: Shutterstock

buss_1200x630

8. Läs mer böcker.

Sluta läsa meningslösa artiklar på nätet och läs i stället något med substans. Det förbättrar ditt ordspråk och öppnar dina sinnen. Det kommer inspirera till kreativitet.

9. Spara pengar.

Sätt upp ett mål. Att du till exempel om fem år ska ha 50 000 kronor på sparkontot. Var aggressiv, du kommer vara extremt lycklig att du gjorde det.

10. Älta inte.

Det finns ingen anledning till att gå runt och älta saker, det gör dig bara mer ont. Och om någon gör att du fortsätter älta är det kanske läge att släppa taget om den personen.

11. Skratta mer.

Det kvittar om du har en dålig dag, tvinga fram skrattet ändå. För att få hjälp på traven kan du alltid surfa in på Youtube (glöm punkt 8 här) och kolla på ditt favoritklipp som får dig att skratta. Bara släpp taget, det hjälper.

Foto: Shutterstock

skratt_1200x630

12. Var dig själv men inte dryg.

Var aldrig rädd för att vara den du är och bry dig inte om vad andra tycker om dig. Om andra inte gillar den du är behöver du inte dem i ditt liv. Men, om alla du möter verkar tycka att du är dryg kanske du ska ta ett steg tillbaka och utvärdera dig själv.

13. Upptäck världen.

Om du har möjlighet, res mycket. Det kan öppna dörrar till så mycket.

14. Ha ett öppet sinne.

Du vet inte allt, det kommer du aldrig att göra. Tänk också på att du heller aldrig kommer att förstå allt.

15. Stanna upp och andas.

Ibland behöver man bara ta en liten paus, stanna upp och tänka på nuet. Lägg ifrån dig allt och blunda en stund.

16. Var tacksam.

Ibland kan det vara svårt att inse att livet egentligen är ganska bra. Då kan det vara nyttigt att stanna upp och tänka på vad man har. Det finns alltid dem som har det värre. Tänk på det och dem som finns runtomkring dig.

17. Var lyhörd.

Lyssna när någon pratar med dig, tänk inte bara på vad du ska säga. Sedan när personen har pratat färdigt kan du ta en extra sekund att fundera på vad du ska säga.

18. Öppna ditt hjärta.

Var inte rädd att låta folk komma nära. Ditt hjärta kommer läka om det krossas. Men låt inte folk köra över dig bara för att du är en öppen person. Du kan lämna folk som behandlar dig illa bakom dig men ändå känna starkt för dem. Det har vi alla upplevt.

Foto: Shutterstock

karlek_1200x630

19. Var nyfiken.

Varför är ett av våra starkaste ord. Det kan öppna så många dörrar och leda till så mycket kunskap. I stället för att bara hålla med nästa gång någon berättar något för dig, fråga i stället varför. Gräv djupare.

20. Följ dina drömmar.

Nöj dig inte, gör det du älskar och det du uppskattar. Både i jobb och privat. Om du tror att du är kapabel att göra mycket mer, gör det!

21. Var barnslig.

Det här är summan av allt. Att vara barnslig är att ha ett öppet sinne, att vara nyfiken, att inte vara blyg, att vara givmild och att lyssna och lära. Som ett barn är du ofta självisk men samtidigt överraskande givmild för att du inte vill se andra ledsna. Du skrattar ofta eftersom det inte finns en bättre känsla än glädje. Varje dag är ny och spännande. När det är något du verkligen vill göra hittar du inte på ursäkter, för du har inga. Du förstår inte hur andra kan tycka att det är omöjligt. Du är bara den bästa versionen av dig själv, för det är så livet ska vara.

Publicerad av Newsner, gilla gärna