22-åriga Elin är döende i cancer – samlar in pengar till bröllopet med sin stora kärlek: ”Lycklig i det sista”

Elin Holmsten är döende i cancer.

Nu planerar 22-åringen från Lindesberg sin egen begravning och ett bröllop med sin stora kärlek – samtidigt.

Förra året började Elin må illa. Till en början försökte hon hitta logiska förklaringar som mensvärk, magsjuka och stress.

Men illamåendet blev allt mer frekvent och snart började hon få riktigt ont.

– I maj förra året fick jag extremt ont. Jag spydde var och varannan dag och förstod att jag behövde söka vård, berättar Elin för Newsner.

Åter igen försökte Elin slå bort allvaret men någonting sade henne att det var allvarligt.

– Ironiskt nog så skrev jag till mina kompisar innan att jag säkert har cancer. Och så var det det. Det var som om jag visste det redan innerst inne, säger Elin.

Och så var fallet. Efter läkarbesöket stod det klart att Elin hade drabbats av tjocktarmscancer.

– När jag fick beskedet kändes det som att jag skulle dö där och då.

Cancern kom tillbaka

Elin påbörjade sin behandling med cellgifter och medicinering, en tuff period där hon mådde mycket dåligt.

– Cellgifterna var extremt jobbiga. Jag fick krampanfall, synbortfall. Allt gjorde så ont, berättar Elin.

Behandlingen såg ut att hjälpa och Elin trodde att hon var fri från cancern. Men nu har den kommit tillbaka, med full kraft.

– Nyligen fick jag veta att cancern är tillbaka och den här gången har den spridit sig till äggstockar, lymfkörtlar och skelettet, berättar Elin för Newsner.

Den här gången är cancern obotlig.

– Det handlar inte längre om att överleva cancern utan att bromsa den, säger Elin.

Sedan beskedet har Elins mående gått upp och ner. Ibland har hon mycket ont men hon har också stunder där det känns som att hon drömt alltihop.

– Ibland är allt så normalt och då tänker jag att det måste blivit något fel, men så får jag väldigt ont och då gör sig cancern påmind. Det är på riktigt.

Elin har alltid drömt om att gifta sig och samma dag som hon fick beskedet att cancern var obotlig, så friade hennes pojkvän.

– Det är min allra sista önskan, säger Elin till Newsner.

Startade insamling till sitt drömbröllop

För att Elin och pojkvännen ska få uppleva sina stora drömmars bröllop startade Elin en insamling.

”Min sista önskan i livet är att få gifta mig med min livs största kärlek den 3 december. Om ni vill hjälpa oss att uppfylla min sista önskan får ni gärna skänka en liten peng på länken i min bio för att vi ska kunna få ett så sagolikt bröllop som möjligt och få glömma döden en dag och bara fokusera på kärleken innan min tid är kommen att åka till Nangijala”, skriver Elin i ett inlägg på sociala medier.

När Newsner når Elin, bara några dagar efter att hon startat insamlingen, är den uppe i 120 000 kronor och hon är överväldigad över responsen.

– Jag är så otroligt tacksam. Jag kommer inte kunna tacka alla nog. Alla har varit så varma och kärleksfulla och jag ska försöka använda pengarna så bra som möjligt och vara lycklig in i det sista.

Den 3 december ställer sig Elin och sitt livs kärlek i kyrkan.

– Vi vill samla alla, vänner och familj och bara glömma allt som har med döden att göra. Maxa mitt liv in i det sista, säger Elin till Newsner.

Det här känns i hjärtat.

Fina, fina Elin jag önskar dig de finaste av bröllop.