22-årige Joaqim är försvunnen, nu vill Missing People ha hjälp att hitta honom.

Sociala medier kan vara ett sätt att få in bra tips och ledtrådar om försvunna personer, även om man ska se upp med vilka efterlysningar man delar. Missing People Sweden är en av de organisationer som hjälper anhöriga vars släktingar försvunnit och organisationen har ett nära samarbete med anhöriga & polis. Man tar alltid poliskontakt innan det läggs upp en efterlysning och nu vill Missing People ha hjälp med att hitta 22-årige Joaqim, som är försvunnen sedan den 30 juli, då han sågs i centrala Göteborg.

Så här skriver Missing People på Facebook:

VÄSTRA GÖTALAND/GÖTEBORG: Har någon sett 22-årige Joaqim? Han är försvunnen sedan den 30 juli, då han sågs i centrala Göteborg.
Joaqim är 175 cm lång och väger 62 kg. Han var vid försvinnandet klädd i skjorta, jeans (troligtvis mörka kläder) och glasögon. Kan ha hatt och eventuellt en axelremsväska.
Har du sett Joaqim eller har du information som kan leda till att han återfinns, ring Polisen på 114 14.
Ha en god ton i era kommentarer och tänk på att bemöta andra som ni själva vill bli bemötta. Dela efterlysningen och tagga därefter era vänner på er egen tidslinje, så håller vi tråden exklusiv för tips.

VÄSTRA GÖTALAND/GÖTEBORG: Har någon sett 22-årige Joaqim? Han är försvunnen sedan den 30 juli, då han sågs i centrala Gö…

Posted by Missing People Sweden on den 4 augusti 2015

Varje år anmäls cirka 7 000 personer som försvunna till polisen. Som tur är kommer de allra flesta tillrätta och får återförenas med sina nära och kära.
Men tyvärr förblir 25-35 personer försvunna varje år och siffran ändras inte. Därför är det så viktigt att vi bryter trenden, att vi försöker hitta de som försvinner och att vi hjälps åt i letandet. Att dela detta kostar dig ingenting, men betyder mycket för anhöriga och dom som letar efter Joaqim.