22-åringen säger nej till nytt hjärta för att klara sin bucketlist innan hon dör.

Channan Petrides, 22, har cystisk fibros, en sjukdom som gör det extremt svårt för henne att andas. Men hon tackr nej till ett nytt hjärta och nya lungor. I stället vill hon klara sin bucketlist. – Jag har tagit en stor risk men jag vill njuta av tiden jag har kvar istället för att sitta och vänta på ett samtal som kanske aldrig kommer, säger hon till brittiska Mirror.

Channan lider av cystisk fibros vilket gör att hon har enorma svårigheter att andas. Hon beskriver det som att ha en plastpåse över huvudet och samtidigt andas genom ett sugrör.
Sedan september 2014 har Channan väntat på att få ett nytt hjärta och nya lungor. Men i december tog hon det tuffa beslutet. Hon ska sluta vänta på nya organ. Hennes släktingar försökte överatala henne att fortsätta vänta men det gick inte.
– Ingen kan med säkerhet säga att transplantationen kommer att fungera, och jag skulle inte kunna bocka av något på min bucketlist på grund av risk för infektion, säger Channan till Mirror.

Foto: Facebook.

11377348_765306473584526_7399326457845548527_n

Channan berättar att hon skulle genomföra en opretaion om det var säkert att hon skulle kunna leva i 20 år till. Samtidigt säger hon att läkaren sagt att det finns en risk att hon dör på operationsbordet eller att de nya organen slutar att funka om sex månder.
– Jag vet att jag tagit en stor risk men jag vill njuta av tiden jag har kvar istället för att sitta och vänta på ett samtal som kanske aldrig kommer, säger hon till Mirror.

Så hon publicerade en video på Facebook och berättade att hon vill njuta av sin sista tid innan hon dör. Responsen och stödet har varit enormt.

Can everyone please help me share this as much as you did my first story and hope we find a cure #ChannansBucketList #cfaware LETS FIND A CURE ✨ Courtny Luan Petrides

Posted by Channan Simone Petrides on Monday, December 29, 2014

Channan publicearde också sin bucketlist och den har fått mer än 35 000 delningar. Hennes högsta önskan är att få gå på Brit Awards och att få träffa sångaren Ed Sheeran. Channan startade också en insamling för att ha råd att uppfylla sina drömmar och har fått ett enormt stöd, hittils fått ihop 98 000 kronor, skriver Aftonbladet.

Foto. Mirror.

PAY-Channan

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.