21 tecken på att någon ljuger för dig.

Null

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet har premiär 30 mars. (ANNONS från TV3)

1. Rynkar på näsan.

”Var middagen god?”, frågar du vid matbordet. Personen som svarar rynkar på näsan när hon svarar ”ja, det var jättegott”. Då kanske du inte lyckades med kycklinggrytan den här gången heller.
Källa: Expressen.

Bild: Giphy.

2. Motsägelsefulla, ologiska berättelser.

Du misstänker att din flickvän ljuger om det där sms:et hon fick av killkompisen John. Om hon börjar med ologiska berättelser och motsägelsefulla bortförklaringar gäller det att se upp.
Källa: Advokatsamfundet.

3. Lyfter på hakan.

Det är inte lätt att känna igen en lögnare, men det finns små tecken du kan titta efter. Expempelvis om personen i fråga lyfter på hakan när den pratar.
Källa: Advokatsamfundet.

Bild: Giphy.

4. Röd näsa.

Personer som ljuger kan ibland få röd, kliande näsa. Detta på grund av att personen blir stressad, vilket leder till ökad blodgenomströmning i bland annat näsan, en så kallad ”Pinocchio-effekt”.
Källa: Aftonbladet.

brapinochio

5. Står väldigt stilla.

Jo faktiskt, en lögnare blir ofta paralyserad och står väldigt stilla. Så håll utkik efter det.
Källa: Obsid.

6. Armarna och benen i kors.

Armar och ben i kors visar på oengagemang. Personen du pratar med avskärmar dig med sitt kroppsspråk och kanske inte talar sanning.
Källa: Reader’s digest.

BRAkross

7. Skräckögon.

Du frågar din man om vem den där Jessica på jobbet är. ”Vad hände egentligen mellan er på jobbresan?”. Om hans ögon visar på panik och skräck kan det betyda att han inte talar sanning och blivit påkommen.
Källa: Expressen.

Bild: Giphy.

8. Uppdragen överläpp

Du berättar om din nya idé för kollegan som svarar att han tycker den verkar bra. Om kollegans överläpp är uppdragen, det gör att skuggorna vid näsan syns tydligare, kan det tyda på att han ljuger. Hans min ser ut som om han tycker att det luktar illa.
Källa: Expressen.

Brausch

9. Livfulla händer.

Ännu ett exempel på om din fru ”bara än vän med kollegan”. När du frågar börjar hon göra ovanligt stora rörelser med händerna, hon pekar och försöker få tillbaka kontrollen över samtalet.
Källa: Business Insider.

Bild: Giphy.

10. Mungiporna spänns.

Ett annat exempel vid matbordet. Du har bjudit svärmor på fika och frågar henne vad hon tycker om dina hemlagade kanelbullar. ”De var supergoda, kära Anna”, säger svärmor medan hennes mungipor spänns. Det hon menar är att dina kanelbullar aldrig kommer vara lika goda som hennes.
Källa: Expressen.

11. Pratar snabbt.

Det behöver inte bara betyda att personen är stressad om den pratar snabbt. En person som ljuger brukar prata snabbare än normalt.
Källa: UNT.

12. Håller för munnen.

Ett typiskt tecken på att någon inte säger som det är är om personen sätter handen för munnen. Personen visar att den inte vill prata, att den inte vill berätta. Genom handgesten vill den helt enkelt stänga ner kommunikationen.
Källa: Blifaloo.

bramun

13. Rynkor kring ögonen.

Du frågar om hon tyckte om din äppelpaj, dina nya gummistövlar eller exempelvis din nya soffa. Om personen får rynkor vid ögonen när hon svarar kan det tyda på att hon ljuger.
Källa: Expressen.

14. Kisande blick.

Du berättar för chefen om din nya idé. ”Superbra förslag, det funderar vi på”, svarar chefen och kisar med blicken. Men nä, han tyckte nog inte om ditt förslag.
Källa: Expressen.

15. Allmänt nervösa.

Moster Greta var på besök i helgen. Och saker från ditt sovrum har ju försvunnit tidigare när hon hälsat på. När du försiktigt frågar om hon råkat få med sig din porslinshäst bli hon nervös och ger ett nervöst svar. Detta skulle kunna tyda på att hon talar osanning.
Källa: Advokatsamfundet.

Bild: Giphy.

16. Ljusare tonläge.

Ett annat tecken på att någon ljuger kan vara att personen pratar med ljusare tonläge och låter lite mer spänd på rösten. Tänk på det när du frågar dottern om hon gjort läxan.
Källa: Reader’s digest.

17. Yviga gester.

Din fru kommer hem sent från jobbet. Du undrar om det beror på att hon hjälpt kollegan Anders, precis som alla andra kvällar i veckan. Om hon verkar obekväm med samtalsämnet och gestikulerar mycket ljuger hon nog. Blir hon dessutom onödigt arg på dig kan det också vara ett tecken på hon döljer något.
Källa: Expressen.

Foto: Giphy.

18. Huvudpositionen ändras snabbt.

Om du ställer någon en fråga och personen plötsligt gör en rörelse med huvudet när den ska svara kan det tyda på att den ljuger. Var uppmärksam på om huvudet exempelvis böjs bak, fram eller åt sidan.
Källa: Bussines Insider.

Bild: Business Insider.

brauyy

19. Talar utan att tveka.

Om du får historien berättad för dig exakt likadan varje gång kan det ligga en hund begraven. En lögnare pratar nämligen ofta utan att tveka. Den som talar sanning tvekar oftare och letar efter svaret. Och berättelsen kan ju variera om den berättas många gånger.
Källa: UNT.

20. Vill inte samarbeta.

En person som ljuger är mindre samarbetsvillig än en person som talar sanning. Personen som ljuger blir dessutom lättare arg och frustrerad.
Källa:LoveToKnow.

Foto: Giphy.

21. Stirrande blick.

Du frågar din kompis, ”vad tycker du om min nya frisyr?”. Kompisen svarar, ”jo, jättefin”, och stirrar med blicken och blinkar onormalt sällan. Då tyckte hon nog inte att ditt hår var så himla fint.
Källa: Obsid.

Bild: Giphy.

TV3:s nya program ”Min hemlighet” är en dramaserie om händelser som förändrade livet för alltid. Serien bygger på verkliga händelser från vanliga människors liv. Programmet har premiär 30 mars. (ANNONS från TV3)