23-åriga Julia sa hej då till nedsövda pappan – två veckor senare får hon ett samtal och bryter ihop

Rapporteringen om coronaviruset känns ofta nattsvart. Men så händer det saker som ger lite hopp inför framtiden.

För två veckor sedan sa nämligen Julia, 23, hej då till sin pappa Lars, 61, innan han sövdes på Falu Lasarettes intensivvårdsavdelning. Hon trodde aldrig att hon skulle få höra hans röst igen.

Men idag, två veckor senare, ringde han upp.

Det var i början på april som Julias pappa Lars blev allvarligt sjuk. Först trodde han själv och vården att han dragit på sig en vanlig influensa, men ju längre tiden gick desto sämre blev han.

För två veckor sedan kom en ambulans och hämtade Lars. På sjukhuset testade han positivt för corona.

Till slut var Lars så pass dålig att han fick flyttas till en intensivvårdsavdelning och väl där beslutade läkare att Lars tillstånd var så kritiskt att han skulle behöva sövas, något Expressen skrivit om tidigare.

Familjen fick säga hejdå via FaceTime.

Under den första veckan som Lars var sövd var tillståndet mycket kritiskt. Ingen kunde svara på om Julias pappa skulle överleva, berättar Julia för expressen.

”Vi båda bröt ihop”

Men så plötsligt kom samtalet.

– Jag svarade precis som vanligt och på andra sidan hör jag en svag röst som säger ”Hej Julia, det är pappa – jag klarade det”, berättar hon.

Julia hade inte sett vem det var som ringde så när hon fick höra sin pappas röst fick hon en chock.

– Vi båda bröt ihop och min son ropade ”hej morfar”. Det där ögonblicket är bland det bästa som har hänt mig. Det var så mycket känslor – luften gick ur mig, säger hon till Expressen.

Lars har nu flyttats från intensiven tillbaka till infektionsavdelningen. Men Julia vet fortfarande inte när de kan hälsa på honom men det spelar mindre roll just nu. Huvudsaken är att Lars är på bättringsvägen.

– Vi är bara så tacksamma och ödmjuka inför situationen i allmänhet – och är evigt tacksamma till vården och alla runt oss som har ställt upp i synnerhet, säger hon till Expressen.

Herregud! Är inte det här positiva nyheter så vet jag inte vad. Tänk, det går att bli bättre och det går att bli frisk.

Del gärna för att fortsätta sprida hoppet vidare.