26-åriga Annie fick blodsockerfall och ramlade ihop i mataffären – låg ner i 15 min utan att någon hjälpte

26-åriga diabetikern Annie Bergström drabbades av blodsockerfall och ramlade ihop i mataffären.

Men ingen i närheten hjälpte henne.

– Jag hade kunnat ligga där och dö och folk hade bara gått förbi mig, säger hon till Aftonbladet.

Det var på bussen på väg till mataffären som hon plötsligt kände att blodsockernivån var lågt. Dessvärre hade hon inget druvsocker med sig, så hon bestämde sig för att chansa. Men det tog inte långt tid innan hon kände sig dålig och inne i mataffären i Linköping föll hon ner på golvet.

Låg ner i 15 minuter utan att någon hjälpte

I cirka 15 minuter låg Annie på golvet i mataffären utan att någon hjälpte till. Detta trots att över 20 personer passerade förbi. Annie berättar att en person till och med knuffade till henne för att komma åt varorna.
–  En person kom och knuffade till mig för att jag var i vägen och att hon inte fick tag i de Läkerol hon skulle ha, men det var ingen som sa något. Då insåg jag hur lätt det är att dö och att folk inte bryr sig, säger Annie till Aftonbladet.

Klasskamraten kom till undsättning

Till slut kom en klasskamrat och hjälpte henne – då var Annie helt vit i ansiktet. Klasskamraten gav henne omedelbart en chokladkaka och väntade där tills mamman kom. Nu vill Annie öka medvetenheten om diabetes. Hon är också upprörd och besviken på att ingen hjälpte henne.
– Jag är inte ensam om att ha diabetes. Det är så många mer som kan falla omkull och behöva hjälp. Det kan handla om liv och död, säger hon.

Som tur var fick Annie hjälp till slut och klarade sig bra. Men det hade kunnat gå illa. DELA artikeln på Facebook för att uppmärksamma andra att hjälpa till när någon drabbas av blodsockerfall. 

Idag hände något som jag länge varit rädd för men som jag visste att jag skulle drabbas av. Påväg hem från jobbet kä…

Posted by Annie Bergström on Tuesday, 23 January 2018