Ida larmade polisen men ingen kom – kvinna mördades

28-åriga Ida hörde stressade och panikslagna skrik från en lägenhet i hennes område i centrala Stockholm.

Då larmade hon polisen om sina misstankar om mord.

Men ingen dök upp. En kvinna hittades senare död.

Över innegården hörde Ida skrik från en lägenhet snett över från hennes egen. Det var enligt henne panikartade skrik och grannar i området märkte också skriket och sprang ut på sina balkonger.

– Jag har aldrig hört så hemska skrik förr, det lät verkligen som dödsångest. När jag kommit ut på balkongen såg jag ett föremål, som jag instinktivt tänkte var en kniv, flyga ut från lägenheten med kraft och landa nere på innergården, säger Ida till Aftonbladet.

En kniv kastades ut från fönstret

Ida gick ut på balkongen och såg ett föremål kastas ut från fönstret från lägenheten där skriket kom ifrån. Till första anseendet tyckte hon att det såg ut som en kniv, den landade på innergården vid lägenheterna. Hon bestämde sig för att larma polisen. Hon berättade för polisen att hon till en början inte visste vilken lägenhet det handlade om, men det var i hennes område mitt i centrala Stockholm.

Larmade – men ingen kom

En av grannarna som bodde under lägenheten där skriken hördes ifrån, provade att gå upp och knacka på, men ingen öppnade. Ida frågade där efter grannen vad adressen var och ringde tillbaka till polisen med en adress. Trots att polisen hade en exakt adress hände ingenting efter det.

Ida larmade men ingen kom. Bilden är en genrebild. Foto: Newsner

Efter två timmar kommer sju poliser

Polisen ringde tillbaka till Ida och frågade om allt var lugnt. Men Ida hade berättat om föremålet som slängdes ut från fönstret och om skriken, annars var allt lugnt efteråt. Nästan två timmar efter att Ida larmade 112 kom hennes pappa hem till henne och berättade att han hade sett ambulans utanför den drabbade lägenheten. Men ingen polis var på plats.

– Klockan 15.05 ringde polisen mig igen och ville att jag berättade om föremålet jag sett flyga ner på innergården. Några minuter senare såg jag sju poliser komma in på innergården för att leta efter föremålet, säger Ida till Aftonbladet.

50-årig kvinna mördad

Efter händelsen och att polisen hade kommit, såg Ida på polisens hemsida att en 50-årig kvinna mördats på Södermalm.

– Jag försökte göra allt jag kunde, men så agerande de inte. Jag tycker det känns jätteobehagligt. Man misstror ju polisen. Man vet ju inte vad som hände i lägenheten under de timmar som gick innan polisen var på plats, säger Ida till Aftonbladet.

Polisen anmäler nu sig själva

I efterhand har polisen har Stockholmspolisen gjort en anmälan på sig själva om tjänstefel till avdelningen för särskilda utredningar hos polisen. Mer än så kan inte polisen berätta för Aftonbladet.

En man i 50-årsåldern greps på platsen misstänkt för mordet på den 50-åriga kvinnan.

Vad tycker du om det här? Sprid gärna vidare för att dela din åsikt.