Tiggaren hittade och lämnade tillbaka Johns plånbok. Nu hyllas han på nätet efter den fina gesten.

John tappade bort sin plånbok med alla kort och 800 kronor i kontanter. Räddningen blev EU-migranten Armand, som lämnade in den i en närliggande butik. – Tack. Du är en förebild, säger John.

John hade varit inne och handlat på Presbyrån vid Järntorget i Göteborg när han upptäckte att han saknade sin plånbok.
– Jag hade hunnit gå ganska långt. I desperation gick jag tillbaka till affären. Han som jobbade där frågade vad jag hette, säger John Lindell till GT.

Det visade sig att Armand hade hittat plånboken och lämnat in den. Armand livnär sig på att tigga i närheten.
– Jag gick fram och skakade hand med honom. Han pratade varken svenska eller engelska men med en gest undrade jag om hon ville ha något att äta. Det slutade med att jag gick och köpte hamburgare, cola och kaffe till honom, säger John.

Dessutom fick Armand 200 kronor i hittelön.
När John kom hem med sin plånbok i säkert förvar skrev han ett Facebookinlägg som fått stor uppmärksamhet, där många nu hyllar Armand för den fina gesten.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Tron på mänskligheten infinner sig denna soliga eftermiddag. Detta är Armand, han sitter på Järntorget och tigger för…

Posted by John Lindell on den 16 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.