5-åring knivhotades av rånare – framför ögonen på sin mamma

”Ta fram nycklarna så ska vi inte skada honom”, var orden som ekade i mammans huvud när rånaren höjde kniven mot hennes 5-årige son. Hon är en av många som råkat ut för de våldsamma rån som pågår i Malmö. Nu delar hon med sig av den otäcka berättelsen för Expressen

Det var förra veckan, strax efter klockan 19, som en mamma och hennes femårige son blev offer för rånare i Malmö. 

Kvinnan stod bakom disken i butiken hon driver när rånarna rusade in. Snabbt drog hon med sig sin son inåt mot ett rum, men en av rånarna sprang efter och ställde sig bakom pojkens huvud. ”Ta fram nycklarna så ska vi inte skada honom” sa han medan han höll kniven ovanför pojkens huvud. En annan rånare var beväpnad med vad mamman tyckte såg ut som en pistol, och om den tredje hade vapen på sig kunde hon inte se. 

Rånarna fick tag i nycklarna och kunde på så sätt komma åt butikens alla kontanter. 
– Jag och min son lyckades fly. Han sprang och gömde sig under ett skrivbord, berättar mamman för Expressen

När rånarna tagit pengarna försvann de snabbt ut ur butiken, där de lämnade mamman, sonen, och några kunder. 

På ett år har antalet butiksrån i Malmö fördubblats. Mellan den 1 januari och 12 februari i år har totalt 22 butiksrån rapporterats, något som polisen tar på stort allvar. 
– Hela samhället måste agera nu. Skola, socialen och alla vuxna. Det går att få stopp på de här rånen. Men då måste alla hjälpa till, säger Andy Roberts, lokalpolisområdeschef i Malmö Norr till Expressen. 

Genom att öka medvetenheten kring brott som sker kan vi hjälpa andra att vara på sin vakt och motverka att fler saker inträffar. Dela gärna för att varna andra.