6-årig pojke drunknade under bad med skolklass – polisen har ingen misstänkt

6-årig pojke drunknade under en skolaktivitet i Falsterbo under höstterminens andra dag. Nu utreds ärendet av polis som vållande till annans död, rapporterar Aftonbladet.

I tisdags drunknade en 6-årig pojke i Falsterbo när han, tillsammans med sin skolklass på Tångvallaskolan, var och badade i en simbassäng i närheten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Tre pedagoger hade ansvar för över 40 barn och pojkens mamma misstänker att skolans säkerhetsrutiner brustit.

Skolledningen har nu beslutat att stoppa alla badaktiviteter i pool och hav tillsvidare. Kommunen har även inlett en egen internutredning.

– Det gör vi för att se över rutinerna och för att se vad vi kan göra för att förhindra sådana här olyckor i framtiden, Stefanie Sennevall, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun till Aftonbladet.

Hittills har ingen tagits ur tjänst.

Upplagt som arbetsmiljöbrott

Ingen är misstänkt för drunkningen men polisen utreder nu ärendet som vållande till annans död.

– Det föreligger en förundersökning och det är fortfarande upplagt som arbetsmiljöbrott eftersom det handlar om elev under skoltid, men i grund och botten utreds det som vållande till annans död, säger Klas Norelius, kammaråklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott.

Förundersökningsarbetet är igång för fullt och Klas Norelius inväntar rapporter och protokoll från den rättsmedicinska undersökningen.

”Extra uppmärksamma”

Efter den tragiska händelsen i bassängen har skolan haft minnesstund och nu har kommunen förstärkt både elevhälsan och personalhälsan.

– Vi lägger stort fokus på sorgearbetet. Samtidigt är vi noga med att vardagen ska vara vardag. Mattelektionen ska vara som vanligt, men så fort det är något så avbryter man. All personal är extra uppmärksam, säger Stefanie Sennevall, tillförordnad utbildningschef i Vellinge kommun till Aftonbladet.

Hjärtskärande händelse. Alla våra tankar går till pojkens anhöriga samt elever och personal på skolan.

Vila i frid.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required